Umirovljenici unatoč pandemiji ostvarili većinu svojih aktivnosti

Autor: Jelenko Topić

Zbog pandemije covid-19 Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije tek je sada imala izvještajnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu za 2021. godine, koje je prihvaćeno, a donijet je i novi plan rada.

-Izostalo je tradicionalno natjecanje u pikadu, u rujnu su održani sportski susreti umirovljenika županije, kojima je domaćin bila Matica umirovljenika općine Jakšić, a u listopadu uz Dan starih osoba glazbeno-pjevački susreti uz domaćinstvo čaglinskih umirovljenika – istakao je u izvješću o radu za 2021. godinu predsjednik Matice umirovljenika ove županije Nediljko Nenadić i dodao da su Čaglinci predstavljali ovaj kraj na državnoj smotri umirovljeničkih pjevačkih skupina, a organizirana je i tradicionalna Katarinska zabava.

Pohvalio je aktivnosti 11 matica umirovljenika u gradovima i općinama ovog kraja koje za svoje brojno članstvo organiziraju niz izleta, druženja i drugih sadržaja primjerenog osobama starije životne dobi. Pozvao je matice umirovljenika da se povežu sa svojim lokalnim samoupravama kako bi njihove službe mogle pripremiti projekte uz sudjelovanje umirovljeničke populacije.

Zbog ostavke dosadašnjeg tajnika Matice umirovljenika Požeške županije Ante Pavkovića iz osobnih razloga za tajnika je izabran Stjepan Erjavac iz Pleternice. On je predložio program rada za slijedeće razdoblje kojim je predviđen nastavak dosadašnjih aktivnosti, a skupštinari su to prihvatili.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek