Umirovljenici „Ledena berba“ zapjevali i zasvirali još deset pjesama

VELIKA –  Ljubica Horvat, Marica Beronja, Angela Toman, Jelica Ochs, Ljerka Zarić, Dragica Pilić, Radmila Pletenik-Protić, Kaja Biondić, Vesna Marker, Štefica Živković, Anka Ivić, Mijat Pilić, Božo Biondić, Josip Vojvodić i Ivan Biondić-imena su pjevača, te Milan Andžić(basprim), Branko Terzić(bugarija), Ivan Biondić(bas), Ranko Strahinja(violina) i Konrad Katić(harmonika) svirača mješovite pjevačke skupine „Ledena berba“ Matice umirovljenika općine Velika koji su ovih dana snimili deset pjesama za svoj novi album koji će uskoro objaviti pod nazivom „Otvorite dušu svoju“.

-Na albumu će biti deset pjesama od kojih je šest mojih autorskih, te po jedna od dvojice Požežana Filipa Matasića i violiniste Ranka Strahinje, a još smo izveli dvije poznate pjesme – kaže umjetnički voditelj „Ledene berbe“ Konrad Katić, koji je sa njima uvježbao i snimio jedan album prošle godine na kojemu je također dosta vlastitih pjesama u narodnom stilu. Tonski snimatelj oba albuma je Robert Vojvodić,a potporu objavi novog albuma najavili su Požeško-slavonska županija, općina Velika, Matica umirovljenika općine Velika i restoran „Čiča Mata“.

Podsjetimo „Ledena berba“ je za pjesmu „Velika“ sa prvog albuma snimila i video spot u kojemu su prikazane prirodne ljepote veličkog kraja.

Album „Otvorite svoju dušu“ bit će objavljen početkom lipnja u nakladi Udruge za glazbu „Pan press“ iz Požege nakon čega će velički umirovljenici, koji su jedinstveni po ovakvim aktivnostima među svojim generacijama u našoj zemlji, pripremiti svečano predstavljanje i izvođenje svojih novih pjesama.