Umirovljeni inspektor cestovnog prometa Mata Benakić proslavio imendan i 70. rođendan sa desecima svojih prijatelja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Nekadašnji inspektor cestovnog prometa za Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju Mata Benakić, koji živi u Donjem Lipovcu pokraj Nove Kapele, poznat je na ovim prostorima dugi niz godina kao izuzetno društven i susretljiv čovjek. Kroz život je stekao veliki broj prijatelja ne samo u te dvije županije već i na širim prostorima.

Povelik broj njih okupio se u njegovoj vikendici iznad rodnog sela gdje je s njima proslavio Matijevo svoj imendan, te jubilarni 70. rođendan. Mnogi poduzetnici i dužnosnici su mu došli u goste, pa čak i neki iz Zagreba, sa Krka, iz Osijeka i drugih krajeva.

Među njima je bilo podosta prijatelja iz požeškog kraja kao što su vinski kardinal Vlado Bauer, nekadašnji župan Alojz Tomašević, načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić, nekadašnji skenderovački župnik Stjepan Štef Štefanek, te više poduzetnika i direktora tvrtki. Slično je bilo i iz brodskog, te gradiškog kraja među kojima je bio i Goran Rukavina, nasljednik Benakića na inspektorskom mjestu. Bilo je tu i dosta lovaca jer Mata ima iza sebe zavidnu lovačku karijeru.

Veselje je dugo potrajalo uz odabrana jela sa ražnja i ponajbolja vina, a nisu izostali ni  tamburaši, točnije Matin omiljeni sastav Joze Dosegovića iz brodskog kraja koji su zabavljali uzvanike do kasnih večernjih sati. Uz njih jer zapjevao i Stjepan Jeršek Štef dugogodišnji Matin prijatelj koji je također pristigao u čestitare.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88