Umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić novi-stari predsjednik požeške Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Autor: D.K.

POŽEGA – Na izbornoj Skupštini Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, grada Požege ponovno je, jednoglasno, za predsjednika izabran umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić koji tu dužnost obnaša od 2004. godine, dok je za njegovog zamjenika izabran Darko Tomić, koju je dužnost do sada obnašao Vlado Šimunović.

Na Izbornoj Skupštini su izabrani i članovi za tijela Udruge, Središnji i Nadzorni odbor i Sud časti.

U Središnji odbor izabrani su: Albert Grgić, Josip Dvoraček, Marko Čičak, Luka Baručević i Josip Biljanić. U Nadzorni odbor su izabrani Antun Smojvir, Zvonko Ciganović i Željko Peternel.

Uz goste i predstavnike drugih ogranaka UDVDR-a s područja Požeštine na Skupštini su nazočili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je i član odnosno utemeljitelj požeškog ogranka te Ante Pavličević u ulozi izaslanika požeškog gradonačelnika Darka Puljašića.

U svom osvrtu na rad u protekloj godini Pavelić je istakao broje aktivnosti u kojima je Udruga sudjelovala.

-U suradnji sa županijom Požeško-slavonskom u središtu mjesta Orljavac svečano smo otkrili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Damiru Rukelju, Vilku Knezoviću i Karlu Vranješeviću. Na otkrivanju spomen obilježja, na sam blagdan Svetog Josipa, okupio se velik broj roditelja i rodbine poginulih i umrlih branitelja, prijatelja i suboraca, mještana kao i gostiju. Sudjelovali smo u provedbi projekta „Pomozimo studentima-djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala (laptopa)“ kojim se želi djeci hrvatskih branitelja iz višečlanih obitelji donirati informatička oprema. Projekt organizira Odjel za humanitarnu djelatnost Udruge već nekoliko godina za redom. S područja Požeško-slavonske županije odabrano je četvero studenata iz obitelji naših branitelja koje zadovoljavaju tražene kriterije. Na brdu Sokolovac iznad Požege u obliku terenske nastave za tristotinjak učenika osnovnih škola s područja grada Požega proveli smo naš projekt „Sat istine“ kojim učenicima osmih razreda približavamo istinu o Domovinskog ratu na području Požeštine. Predavanje je održano u tri turnusa a nakon svakog je učenicima poslužen vojnički grah i sokovi za okrjepu. Proveli smo i projekt s programskim sadržajem o stvaranju Republike Hrvatske i obrambenom Domovinskom ratu u RH za završne razrede srednjih škola s područja grada Požege. Predavanje su slušali učenici Gimnazije Požega, Glazbene škole Požega, srednje Tehničke škole Požega, Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, Katoličke Gimnazije Požega i Ekonomske škole Požega – istakao je Pavelić dodajući kako je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnica Požeško-slavonske županije održala je Izvještajno – izborni sabor, čiji je domaćin bio Ogranak Kutjevo na kojem su prisustvovali delegati iz Ogranka Požega.

-Ogranak Pakrac-Lipik, bio je domaćin 12. Županijskog športskog natjecanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Požeško –slavonske županije na kojem je sudjelovalo i pedesetak natjecatelja iz Ogranka Požega. Natjecatelji su odmjerili snage u nogometu, streljaštvu, šahu, kuglanju, stolnom tenisu i potezanju konopa. Napominjem da je ekipni pobjednik natjecanja bio upravo naš ogranak grada Požega. Ujedno smo toga dana u Pakracu sudjelovali i u obilježavanju Dana branitelja Požeško –slavonske županije – nastavlja Krešimir Pavelić dodajući kako je u Čakovcu održano 22. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske na kojem su temeljem ostvarenih rezultata sa županijskog natjecanja sudjelovali najbolji športaši iz Ogranka Požega i to u malom nogometu, streljaštvu, šahu i stolnom tenisu.

– 26. rujna 2017. godine, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Kamenska, sudjelovali smo u obilježavanju dvadeset šeste godišnjice prve vojne akcije s ciljem oslobađanja Požeštine od agresora i tako se prisjetili poginulih hrvatskih vitezova. 27. i 28..listopada 2017. godine navršila se dvadeset šesta obljetnica osnutka slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega. U sklopu te važne obljetnice u organizaciji naše udruge i županije Požeško-slavonske i uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u Glazbenoj školi u Požegi smo 27. listopada organizirali predstavljanje knjige general pukovnika Miljenka Crnjca „Tada je trebalo imati petlju“. Promociji je nazočilo četiristotinjak branitelja, gostiju i pripadnika 123. Brigade te generalova obitelj, Predstavljanje knjige bilo je protkano i prigodnim glazbenim programom a najdirljiviji dio večeri bio je kada je generalova kćer Tena pročitala njegovo pismo – naglasio je Pavelić navodeći kako je na dvadeset šestu obljetnicu pada Vukovara Udruga, organizirala je odlazak pedesetak dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Vukovar. Na putu od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata grada Vukovara, pridružili smo se koloni sjećanja, te se tako prisjetiti herojskog grada i odali počast svim njegovim braniteljima.

-Obilježili smo dvadeset i šestu obljetnicu pogibije hrvatskih branitelja na „Bazi Papuk“. Prilika je to kada se svi zajedno podsjetimo tog tužnog datuma iz Domovinskog rata, te paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odamo počast jedanaestorici mladića, koji su nesebično dali svoje živote. Ove godine na Bazi Papuk svečano je otkriveno novo Spomen obilježje poginulim braniteljima sa simboličnih 11 stupova kojem projektu je naša udruga bila partner u cijelom projektu. Zajedno sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata članovi našeg Ogranka sudjelovali su na Hodočašću hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“ – nastavio je Pavelić zaključujući kako su povodom dvadeset šeste godišnjice oslobađanja zloglasnog neprijateljskog uporišta u Bučju, zajedno s Županijskom Hvidrom kod spomen obilježja kraj kapelice posvećene Sv. Antunu Opatu položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve Domovinskog rata.

U nastavku Skupštine novoizabrani predsjednik Krešimir Pavelić zahvalio se svim suradnicima u dosadašnjem radu, posebice Vladimiru Šimunoviću njegovom dosadašnjem zamjeniku kojem je uručio plaketu u znak priznanje na njegovom dosadašnjem trudu i zalaganju u radu udruge. Posebnu zahvalu Pavelić je uputio Davorki Krstanović koja odgovorno i predao radi i odrađuje sve uredske poslove i koja je na raspolaganju svima onima koji bilo kakvu pomoć od nje zatraži.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88