Uložit će se više od 8,5 bespovratnih milijuna kuna u društveno-rekreacijski centar u Vidovcima

Autor: DK

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća grada Požege, koja je bila samo s jednom točkom dnevnog reda – vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Društveno-rekreacijski centar u Vidovcima.

Za projekt Rekonstrukcija i dogradnja društveno-rekreacijskog centra Vidovci, Gradsko vijeće dalo je suglasnost još u veljači 2017. godine. Projekt se sada našao na inicijalnoj rang listi Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je odobreno sufinanciranje unutar Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

U međuvremenu je došlo do izmjena opisa projekta pa je bilo potrebno izmijeniti i suglasnost iz 2017. godine i dostaviti ju u kratkom roku.

Novom odlukom povećana je i procijenjena vrijednost ulaganja sa 7,1 milijun iz 2017. godine na 8,5 milijuna kuna, jer je uz novi natječaj dostavljeni i opis troškova za opremu što prije nije bilo omogućeno.

Potpora bi iznosila oko 7,4 milijuna kuna, dok će ostatak od 1,1 milijuna financirati Grad vlastitim sredstvima.

-Drago mi je što smo se svi ujedinili oko ovoga uistinu važnog projekta. Dobit ćemo 90 posto sufinanciranja i ovo je doista jedna prekrasna priča jer realizacija ovog projekta može pomoći razvoju Vidovaca i okolnih prigradskih naselja, ali i cijeloj Požegi. Zahvalan sam svima koji su se trudili kako bi poboljšali ovaj projekt i zahvaljujući kojima je projekt usvojen – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Projekt obuhvaća obnovu stadiona nogometnog kluba Dinamo u Vidovcima, proširenje uređenje društvenog doma te proširenje objekta na stadionu.

Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je uređenje prostorija za fizioterapiju te uređenje dvorane za aerobik i fitness. Tribina će, kako je planirano imati oko 300 mjesta i bit će većim dijelom natkrivena, a dio projekta koji se odnosi na niskogradnju sastoji se od radova na izgradnji pješačkih staza, prometnih površina, ograde oko velikonogometnog igrališta i drenaže, te postavljanja sprava za dječje igralište i sprava za vanjski fitness.

Svoje zadovoljstvo ne krije niti predsjednik Nigometnog kluba “Dinamo” Vidovci-Dervišaga Tomislav Čabraja koji sa svojom ekipom gospodari s dosadašnjom zgradom i nogometnim terenima. I dosadašnji izgled zgrade, nogometnih terena i okoliša govori kako se tim nekretninama upravlja pažnjom dobrog gospodara.

-Hvala gradonačelniku Darku Puljašuću i svim članovima Gradskog vijeća koji su prepoznali potrebu ulalaganja i dogradnju postojeće zgrade i druge infrastrukture te opreme – rekao je Čabraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: