Ukrajinske sestre blizanke već se dokazale u radu “Sokola” kao vrsne gimnastičarke ali i kao odbojkašice

Autor: D.K.

Iz ratom zahvaćenih područja u Ukrajini u Osnovnu školu „Dobriša Cesarić“ Požega došle su dvije učenice blizanke Veronika i Viktorija Shudiehova. Učenice pohađaju 5. b razredni odjel i već na prvom satu tjelesne i zdravstvene kulture prof. Goran Njavro primijetio je njihove sposobnosti i izuzetnu upornost u različitim sportskim aktivnostima.

Jezična barijera predstavljala je teškoće samo u početku. Učenice su se vrlo brzo uključile u rad Školskog sportskog društva Sokol gdje se kroz dodatni rad pripremaju djeca za sportska natjecanja. U Ukrajini je školski sport organiziran na drugačiji način te su učenice u početku bile nepovjerljive, ali već nakon drugog treninga pokazale su izuzetnu nadarenost u dvoranskim  sportovima.

Posebno su se istaknule u odbojci za 5. i 6. razrede gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju te su sudjelovale i na regionalnom natjecanju u Vinkovcima i osvojile treće mjesto. Biti treća škola po kvaliteti na području Slavonije veliki je uspjeh (samo su dvije osnovne škole u Osijeku ispred ekipe OŠ Dobriše Cesarića), a velike zasluge za takav uspjeh pripadaju Veroniki i Viktoriji Shudiehovoj.

Želimo im i daljnje uspjehe u radu kao i plasmane na državnim razinama.

Tekst i foto: Blanka Đimoti Zima

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek