Požega.eu

UKRAJINSKE IZBJEGLICE NA GRGUREVU KOD DINKA BRUSA: Veliko srce Mate Grgića /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | UKRAJINSKE IZBJEGLICE NA GRGUREVU KOD DINKA BRUSA: Veliko srce Mate Grgića /FOTO/ Požega.eu | UKRAJINSKE IZBJEGLICE NA GRGUREVU KOD DINKA BRUSA: Veliko srce Mate Grgića /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Izbjeglice iz Ukrajine nakon izbijanja ratnog sukoba u njihovoj zemlji svoje utočište našle su i u Požegi. Njih sedmero prihvatio je Požežanin Mato Grgić. Riječ je o članovima tri obitelji, tri majke i četvero djece za koje je iznajmio kuću. S njima je i njihov vjerni pas kojega nisu htjeli ostaviti u ratnom vihoru. Mato je slične sudbine kao njegovi Ukrajinci. I on je 1991. godine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini mora izbjeći iz svog doma i nastanio se u Požegi.

Grgurevo, kada Požežani dočekuju goste bilo je prilika da Matini Ukrajinci budu sa svojim novim sugrađanima, da se pokušaju na trenutak opustiti. Bili su gosti Dinka Brusa, u njegovoj vinogradarskoj kućici stotinjak metara ispod Domovinskog križa.

Unatoč gostoprimstvu Brusovih njihovi gosti iz daleke Ukrajine bili su u mislima sa svojim supruzima, očevima i djedovima. Neprestano su posezali za mobitelima, da čuju kavo je stanje u njihovoj domovini.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.