Ugovor o potrošenih 78 tisuća kuna za snimanje trominutnog filma požeško-slavonska Turistička zajednica skriva kao “zmija noge”!

Autor: D.K.

Prema računima s kojim raspolažemo Turistička zajednica Požeško-slavonske županije za snimanje trominutnog filma platila je gotovo 80 tisuća kuna.

Shodno navedenim uplatama, u dvije rate,  zatratražili smo presliku ugovora koji je sklopljen s tvrtkom Balduči film d.o.o.  iz Zagreba kako bismo prezentirali javnosti opravdanost utroška proračunskih sredstava. Našem zahtjevu nije udovoljeno. Dobili smo odgovor da su ugovori poslovna tajna.

-Prema Vašem upitu od 03.veljače 2022.g. vezano za dio upita kojim se traži preslika ugovora obavještavamo da Ugovor sadrži odredbu kako slijedi: ” Članak 7. Ovaj Ugovor i svi podaci dobiveni u ispunjenju istog predstavljaju poslovnu tajnu.” – navodi se u odgovoru kojeg smo dobili od Turističke zajednice Požeško–slavonske županije.

U odgovoru se navodi i kako je ranije na zaseban upit ustupljen odgovor koji je sadržavao sve dobavljače TZ PSŽ za usluge reklame/marketinga/promidžbe/tiska u 2021.(sukladno traženju stranke),  pripadajuće iznose i datum isplate, a koji je sadržavao i dobavljača usluge izrade promo filma, njegov iznos i datum isplate.

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije je u 2021. godini, u vremenu korone i ograničenih turističkih aktivnosti potrošila za  usluge reklame/marketinga/promidžbe/tiska vjerovali ili ne gotovo 700 tisuća kuna. Opravdano ili ne ostavljamo da sami prosudidite. Posebno je za napomenuti da je gotovo cjelokupni iznos, 98 posto usluga, plaćen tvrtkama i obrtima izvan Požeško-slavonske županije. Postavlja se pitanje zar to ili veći dionsvega toga nisu mogli odraditi i tvtvrtke iz požeško-slavonskog kraja.
Nije li “naša” Poljoprivredna telvizija snimiti taj film za daleko manje novca.
Ostaje i otvoreno pitanje po kojem je kriteriju odabrana baš tvrtka Balduči film iz Zagreba. Je li provedena zakonom propisana javna nabava.
Ostaje još puno zanimljivosti o toliko potrošenom financijskom iznosu o čemu ćemo uz predočenje svih računa javost izvijestiti.
Budući da presliku ugovora kojeg smo tražili nismo dobili isto ćemo pokušati preko Povjerenika za informiranje jer takva vrsta dokumenta nikako ne može predstavljati poslovnu tajnu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek