Ugor iz Istre završio u slavonskom fiš paprikašu kod Cece, te na stolu pred skupinom od tridesetak njegovih prijatelja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Kako smo pisali Kutjevčanin Hrvoje Sontaki Ceco u Istri je ulovio dva ugora teška tridesetak kilograma. Najavio je dolazak kući, spravljanje ugora i čašćenje prijatelja. To je i ostvario.

Bio je to dan za sljubljivanje hrane i vina u Vinariji Sontaki. Utvrđeno je da iza hladnog predjela sa šunkom i kulenom koje je spravljao Ceco, te dvije vrste sira OPG Anita Ašenbrener najbolje odgovara graševina Sontaki. Tu su kao predjelo bili i Cecine usoljene srdele obogaćene maslinovim uljem Ante Duvnjaka iz Vodica, a zalijevalo se cabernetom franc Sontaki.

Po prvi puta javno kuhao se fiš paprikaš od morske ribe i to ugora u režiji požeškog kuhara Pere Ljubića, porijeklom iz vojvođanskog Bezdana, a pod budim okom Filipa Mamića. Gastro-stručnjak Zvonko Škopec je potvrdio da nema razlike u odnosu na fiš od riječne ribe, a ponovo se kušala graševina Sontaki.

Kutjevački meštar kuhinje Velimir Ketović je kuhao čobanac od mesa jelena, srne i divlje svinje, a lovac Stipica Ivčetić iz Vetova je ustanovio da uz to najbolje štima Cecin Kutjevački kitokret!

Nadalje, vinogradarski ćevap, kojega su sponzorirali vinari čuvene kutjevačke obitelji Grgić ispekao je na otvorenoj vatri Filip Mamić što se jelo uz ispijanje graševine Grgićevih.

Došli su na red i kolači Milina dobošica, salenjaci, bosanski jastuk, Ružina baklava i jelina voćna torta koji su visoko ocijenjeni od stručnjaka požeške slastičarnice Dolčevita uz preporuku da uz njih najbolje ide pinot Sontaki.

Tako je Ceco ugostio tridesetak prijatelja uz bogatu trpezu i  stalno zalijevanje dobrom kapljicom.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: