“Ugodna treća dob” za unapređenje kvalitete života starijih osoba: Otovoren novouređeni prostor za dnevne aktivnosti

Autor: D.K.

POŽEGA – Sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti za 2017. godine Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Društvo Crvenog križa Požeško slavonske županije  provodi  projekt “Ugodna treća dob” od 02.svibnja 2017. godine. Shodno navedenom požeški Crveni križ potpisao je ugovor sa Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike potpisan o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta usmjerenog unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti sa područja grada Požege pod nazivom “Ugodna treća dob” u ukupnoj vrijednosti 55.977,00 kuna. Predviđeno trajanje projekta je 10 mjeseci.

-Grad Požega je partner u provedbi projekta sukladno potpisanom Sporazumu o partnerstvu u provedbi projekta. U sklopu projekta otvorili smo novouređeni prostor ovdje u ulici Dobriše Cesarića 2c u kojem će se odvijati organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe s područja grada Požege – rekao je Miroslav Zelenika, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Požega prilkom otvorenja prostorija na kojem su bili zamjenici požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i Mario Pilon.

Uređeni prostor vlasništvo je Društva Crveni križ Požega, a svojim će korisnicima poudit niz zanimljivih i njihovoj dobi primjerenih sadržaja. 

Kroz projekt pokušat će se utjecati na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi i to kroz zabavno-društvene igre, sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne radionice ali i edukacijske aktivnosti koje uključuju osnove korištenja računala i pretraživanje interneta te kulture aktivnosti koje će se provoditi u suradnji s kulturnim ustanovama poput Gradske knjižnice i Gradskog muzeja.

-Kao zamjenik gradonačelnika ali i kao ravnatelj Doma zdravlja čestitam na ovom hvalevrijednom projektu. To je upravo ono što grad Požega potiče, sponzorira i što će sigurno u vrlo skoroj budućnosti razvijati – briga o našim sugrađanima zlatne, treće dobi naša je obveza. Ti ljudi su ostavili nama ovaj prekrasan grad, ovu domovinu i mi moramo o njima brinuti na pravi način – bilo kroz Dom zdravlja i njegovu Patronažnu službu, bilo kroz ovakve akcije. Kroz Palijativnu skrb uvjerili smo se kako su ponekad topla riječ i pružna ruka suosjećanja učinkovitiji od svih lijekova. Živimo u društvu koje je otuđeno, mladi nerijetko ne posjećuju svoje stare i ovo je projekt koji zaslužuje sve čestitke. Imat ćete apsolutnu podršku grada Požege na čijem ću čelu vjerujem vrlo uskori biti, ali i mog nasljednika u Domu zdravlja jer takvi projekti to zaslužuju, a ovo je jedna Požega i svi se, bez obzira na dob u njoj moramo osjećati prihvaćeno, ugodno i sigurno – rekao je Darko Puljašić.

Prostor je uređen, pomalo retro i nostalgično, ali vrlo ugodno, a sve ideje i pomoć bit će dobro prihvaćeni. Vrata su otvorena za sve, dođite, volontirajte, družite se. Već se javilo 20 starijih sugrađana koji će svoje vrijeme rado provoditi u ugodno uređenom prostoru. Neka ne budu sami, svi ostali, dobro su došli!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek