UDRUGA VOĆARA I VINOGRADARA „VINO-KAP“ IZ KAPTOLA: Tradicionalno druženje na kraju godine /FOTO/

Autor: D.M.

Članovi Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola okupljaju se na kraju godine u društvenim prostorijama na tradicionalnom domjenku. Zbog mjera zaštite od pandemije Covida 19 ovaj puta je izostalo pozivanje većeg broja gostiju.

Otvarajući skup, Ferdinand Novak, predsjednik Udruge se osvrnu na ovu, već sada prošlu godinu te na aktivnosti koje ih čekaju u narednom periodu. Ocijenio je da je za razliku od vinogradara ova godina za voćare bila nepovoljnija sa slabim urodima. Kasni mrazevi proljetos pričinili su tek neznatne štete dok su led i tuča ljetos mimoišli kaptolačke vinograde. Tako su ubrane veće količine grožđa vrhunske kvalitete koje je uglavnom prodano dok je manji dio završio prerađen u podrumima članova Udruge.

Primljeno je desetak novih članova dok je interes pokazala još nekolicina Kaptolčana.

Što se tiče nadolazećih aktivnosti, već 22. siječnja je Vincelovo i obilježavanje početka radova u vinogradu. Nastavit će se s obilaskom podruma članova i utvrđivanjem stanja vina.

Za jelo, kako priliči u ovoj prigodi, servirane su vinogradarske kobasice i svinjska rebarca uz kiseli kupus i krumpir pire koju je pripremio član Udruge Zdravko Prkačin Prko. Pila se mlada graševina blagoslovljena u nedavnom martinjskom obredu krštenja mošta.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek