UDRUGA „VINOKAP“: Prošlogodišnji martinjski kumovi počastili svoje kolege, te najavili Pudarijadu i novo Martinje /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Postala je tradicija u Udruzi vinogradara, vinara i voćara „Vinokap“ u Kaptolu da se članovi često druže i okupljaju u različitim prigodama, a jedan povod je da kumovi sa prošlogodišnjih Krštenja mošta u tom kraju ugoste i počaste svoje kolege članove udruge.

Tako je bilo i ovih dana u prostorijama „Vinokapa“ gdje su dva martinjska kuma uz 2016. godine Josip Pranjić i Jozo Šošić okupili tridesetak uzvanika, ponajviše vinogradara i vinara. Taj običaj prije novog tj. ovogodišnjeg Martinja tako je nastavljen, a kumovi se priredili za uzvanike obilnu večeru i brojne tekuće sadržaje!

Udruga „Vinokap“ sada ima gotovo 200 članova iz ovog kraja i šireg područja, a pripremaju se za svoje dvije jesenske priredbe kojima je ovo okupljanje uvod.

Ove nedjelje 8. listopada od 11 sati imaju tradicionalnu „Pudarijadu“ na otvorenom prostoru kod svojih prostorija kada će se kuhati pudarski gulaš.

U studenom će uslijediti Krštenja mošta u njihovim podrumima, a za 18. toga mjeseca udruga priprema svoje Martinje u dvorani Vatrogasnog doma kada će ih posjetiti jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer te predvoditi ceremonijal Krštenja mošta u vino.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj: