Udruga OPG-a Život ima novo čelništvo, potpredsjednik je Josip Majetić iz Šumanovaca

Autor: Jelenko Topić

Sudionici izborne Skupštine udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život,  voćar Robert Hadžić iz Zagrebačke županije izabran je za predsjednika iste, dok su za potpredsjednike imenovani mladi poljoprivrednik Josip Majetićiz Šumanovaca kraj Kutjeva i Zvonko Pipić iz Virovitičko-podravske županije.

Udruga, koja je osnovana 2014. godine, a bila je nekoliko godina glasan zastupnik prava i interesa prije svega malih i srednjih poljoprivrednih gospodarstva.

Ističu da je ključno vratiti povjerenje brojnih OPG-a u njihovu udrugu, kao i kroz dijalog s ostalim udrugama, ali i Hrvatskom poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede, s kojima žele imati partnerski odnos.

Kako se čulo, na skupštini se pokazalo da se može zajednički djelovati, ako se ima jasan i vrijedan cilj za koji se treba boriti. Primjerice, oko akcije prava na domaće sjeme, okupilo se više od sto udruga, ne samo onih iz agrara već i zaštite okoliša i bioraznolokosti, jer sve je to u prirodi povezano i nedjeljivo.

Nadaju se da će pandemija uskoro popustiti pa će moći obnoviti rad na terenu, kao što su redoviti sastanci članova, jer bez toga, i pored modernih tehnologija, teško se može naprijed.  

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88