Udruga hrvatske policije obilježila obljetnicu prvog sukoba sa agresorom, te Dan državnosti

Autor: Jelenko Topić

Novoosnovana Udruga hrvatske policije Požeško – slavonske županije održala je svečanost povodom Dana državnosti i prvog sukoba policije u Požeštini s agresorom. Svečanost je počela kod spomenika poginulim braniteljima u Kamenskoj gdje su izaslanstva ove Udruge, te Koordinacije braniteljskih udruga grada Požege, zatim općine Brestovac, grada Požege, Požeško-slavonske županije, vojske i policije položila vijence i zapalila svijeće braniteljima u čast. Tu je vlč. Mijo Lasović, župnik župe Sv. Ane u Skenderovcima predvodio molitvu.

Svečanost je nastavljena u orljavačkoj kapelici gdje je župnik Lasović vodio misu zadušnicu u čast poginulih branitelja.

Policajci, branitelji i gosti zatim su se okupili u Lovačkom domu LD „Psunj“ u Orljavcu gdje ih je pozdravio Zoran Renka, predsjednik požeške Udruge hrvatske policije govoreći o Danu državnosti i značenju prve akcije policije 28. lipnja 1991. u Kamenskoj gdje su sudjelovali Zvonko Rajzer, Ivica Maras i Ilija Ećimović, koji su nazočili ovoj svečanosti. Pozdravne riječi još su uputili Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske, Marijan Smernić, predsjednik Udruge policije iz domovinskog rata RH, te Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege.

-Ovdje su živi sudionici ratnih zbivanja koji su dali ogroman doprinos za slobodu na čemu smo im zahvalni, a neka ova obljetnica bude vodilja za daljnji profesionalan rad policije radi naše sigurnosti i izazova koji su pred nama – kazao je pozdravljajući skup zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

Udruga hrvatske policije Požeško-slavonske županije ima 130 članova, djeluje na obilježavanju obljetnica i događaja iz domovinskog rata, surađuje sa drugim udrugama, sudjeluje na sportskim  susretima itd.

Tijekom druženja sudionika i gostiju nastupio je glazbeni duet Goran Jugović – Darko Lovreković izvodeći odabranu glazbu za ovu prigodu.

[FGAL id=258226]

Više iz kategorije