Učenički rezultati koji zaslužuju pozornost

Autor: S.P.

POŽEGA –  OŠ Julija  Kempfa predstavila je danas svoje uspjehe svojih učenika- ekipu koja je na državnom natjecanju iz atletike u Splitu osvojili brončanu medalju, te učenicu Doru Špoler koja je na Natječaju likovnih,  literarnih i fotoradova djece i mladih iz područja djelovanja Državne  uprave za zaštitu i spašavanje na temu katastrofa osvojila u kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda prvo mjesto u Republici Hrvatskoj.

Nakon što su bili prvi na županijskom i prvi na poluzavršnom državnom  natjecanju u Osijeku, učenici Oš Julia Kempfa i članovi ŠSD “Sloga” osvojili su  brončane medalje i pehar za treće mjesto na Završnici Državnog prvenstva  školskih sportskih društava Republike Hrvatske. Učenici su predstavljali grad Požegu, Požeško-slavonsku županiju ali cijelu regiju  Istok koja osim naše, obuhvaća i Osječko-baranjsku,  Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju. Za natjecanje ih je  pripremao mentor Dario Pisker.Pojedinačni rezultati: Luka Solina 1.mjesto. – trčanje na 100m.  Andrija Ćorić – 1.mj. – skok u dalj. Daniel Pavičić – 1.mj. – Skok u vis. Filip Mlinarić – 4.mj. – bacanje kugle. Jakov Boćkaj – 5.mj. – bacanje vortexa. Vilim Gotal – 5. mj. – trčanje na 800m. Josip Dupor – 6.mj. – trčanje na 300m. Dino Vukosavljević – rezerva.  Štafeta 100-200-300-400m u sastavu: Edi Dubiel, Andrija Ćorić, Luka Solina i Daniel Pavičić – 3.mj.

Luka Solina 

Luka Solina učenik 8c razreda želi i  dalje ozbiljno trenirati. “Završno natjecanje za osnovne i srednje škole u atletici  održano je u Splitu u Parku mladeži i tamo sam osvojio prvo mjesto u trčanju. Zadovoljan sam rezultatom, a s obzirom da ne treniram atletiku uspjeh je još veći. Ovo mi je sada poticaj, ali nažalost Požega nema atletski stadion, stoga razmišljam o odlasku u Osijek u srednju školu pa možda tamo započnem s ozbiljnim treniranjem,” rekao je Luka.

Dora Špoler

Učenica Dora Špoler, na Natječaju likovnih,  literarnih i fotoradova djece i mladih iz područja djelovanja Državne  uprave za zaštitu i spašavanje na temu katastrofa osvojila je među  4500 pristiglih radova u 8 kategorija, u kategoriji likovnih radova  učenika od 5. do 8. razreda prvo mjesto u Republici Hrvatskoj. Dora je  svoju nagradu preuzela na svečanoj dodjeli u kongresnoj dvorani Kraša  u Zagrebu. Mentor učenice je Ninoslav Pirović.

I Dora Špoler zadovoljna je svojim uspjehom koji je ipak umjetničke prirode. Između  više od 250 izdvojenih radova u kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda  njen rad donio joj je prvo mjesto. “Trebali smo nacrtati sliku na temu katastrofa, ja sam nacrtala kanader kako gasi požar u šumi i u kategoriji likovnih radova od 5 do 8 razreda osvojila sam prvu nagradu. Bilo je puno prijavljenih radova i ovo je veliki uspjeh za mene,” rekla je Dora.

“Uspjehom učenika u ovoj školskoj godini smo izuzetno zadovoljni imamo nekoliko prvih mjesta na županijskim natjecanjima. Sportaši su osvojili odlično treće mjesto na državnom natjecanju i s obzirom na uvjete u kojima su trenirali mislim da je to izuzetan uspjeh. Samo njihov trud, marljivost i strpljenje zaslužni su za ove rezultate i nadam se da će te osobine zadržati i u srednjoj školi, ne samo u sportu nego i u budućem životu,” naglasila je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.

Više iz kategorije