Učenici OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova posjetili 11. Znanstveni piknik

Autor: Jelenko Topić

Već 11. godinu zaredom održan je Znanstveni piknik u organizaciji Udruge Profesor Baltazar, a ove godine u Gornjoj Stubici, točnije u prekrasnom perivoju dvorca Oršić.  Događaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a u svrhu popularizacije znanosti i približavanje znanosti mladima na zabavan način.

Organizatori su pozvali učenike Osnovne  škole Vladimir Nazor iz Trenkova osiguravši im besplatan prijevoz, ručak, te organizirano vodstvo kroz Muzej seljačkih buna. Škola se vrlo rado odazvala pozivu s gotovo svim učenicima od 3. do 8. razreda, te su krenuli put Zagorja.

Vrijeme je bilo idealno, a u prekrasnom prirodnom okruženju učenici su mogli vidjeti što im je pripremilo stotinjak izlagača iz osnovnih i srednjih škola, fakulteta, te instituta koji se bave STEM područjem znanosti.

Pored toga vidjeli su pokuse iz svih područja znanosti, sami iskušati neke od njih, a mogle su se čuti samo pozitivne reakcije. Tako su vidjeli cameru obscuru, jeli sladoled s tekućim dušikom, u rukama  držali zapaljenu sapunicu, lemili, sudjelovali u pokusima iz svih područja znanosti. Nakon mnogobrojnih pokusa i aktivnosti  zaključeno je da je izlet i više nego uspio. Nakon zabavne znanosti, pojeli su Podravkin grah, te posjetili Muzej seljačkih buna.

Zahvalili su organizatoru na ukazanoj prilici, toploj dobrodošlici, a smatraju kako sličan događaj ne bi bilo loše organizirati i bliže, kako bi i djeca s ovog područja mogla sudjelovati. Sa Znanstvenog su piknika došli  umorni i zadovoljni, a ako je suditi po komentarima učenika, ne jenjava interes za znanošću. Također, dogodine bi mogli sudjelovati i sami kao izlagači.

Učiteljica matematike organizatorica posjeta je bila Monika Idlbek, prof.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot