Učenici Obrtničke škole odlaze na praksu u Italiju

Autor: DK

POŽEGA – Agencija za mobilnost i programe EU, u okviru programa Erasmus+, odobrila je Obrtničkoj  školi projekt mobilnosti za učenike.

Projekt „Učenje na radnom mjestu za učenike strukovne škole“, Agencija će financirati  ukupnim iznosom od 43.160 €. Projekt traje godinu dana, do svibnja 2018. godine. U okviru projekta, 20 učenika Obrtničke škole provest će dva tjedna na stručnoj praksi u Padovi.

Stručna praksa u Italiji organizira se za učenike ugostiteljskih i tekstilnih zanimanja. Učenici će stručnu praksu provesti u različitim poslovnim subjektima: tvrtkama, modnim atelijerima, restoranima, slastičarnicama i hotelima, a kako bi usvojili što više različitih znanja i vještina.

Obrtničkoj školi ovo je treći projekt mobilnosti, u okviru kojeg učenici odrađuju dio prakse u inozemstvu. Dobra suradnja s partnerima u Italiji na ovaj način se uspješno nastavlja, a rezultat suradnje su pozitivni ishodi i kompetencije koje učenici steknu boravkom u inozemstvu.

Škola nastoji svojim učenicima, u svim sektorima obrazovanja, pružiti aktualna znanja potrebna u realnom sektoru. Projekti mobilnosti otvaraju mogućnosti za stjecanje i usavršavanje kompetencija, za usporedbu s učenicima i školama u drugim državama EU  te za ugradnju primjera dobre prakse u programe učenja u školi. Stoga, svake godine škola na natječaje prijavljuje projekte mobilnosti za učenike graditeljske i drvne struke, u kojima se praksa planira s partnerima u Njemačkoj, a za učenike tekstilne i ugostiteljske struke u Italiji.

Cilj projekata mobilnosti je unapređenje strukovnih znanja i vještina, osobni i profesionalni razvoj koji će omogućiti lakše uključivanje na tržište rada te veća konkurentnost naših učenika na tržištu rada.

/Foto: arhiva, pozega.eu/

 

Više iz kategorije