Učenici Katoličke gimnazije u berbi grožđa u vinogradima požeškog Veleučilišta: Berba bijelih završena nastavljena s crnim sortama grožđa /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA / PODGORJE – Još jedna vrijedna rabota u vinogradima požeškog Veleučilišta, ovoga puta učenici prvih razreda Katoličke gimnazije Požega, sudjelovala je u berbi grožđa i time dala svoj veliki doprinos u proizvodnji vrhunske kapljice koju studenti uz svoje mentore i profesore proizvode u podrumu iznad Podgorja. Danas, kada je pomanjkanje rabote ili bolje rečeno radne snage svaka je pomoć dobro došla. Iz tog se razloga raduju oni odgovorni u vinogradu požeškog Veleučilišta kada im se javi ne planirana pomoć koja želi provesti barem jedan dan u berbi koja je već dobro poodmakla i bliži se kraju.

Prekrasan dan bio je za 40-ak učenika požeške Katoličke gimnazije koji su u vinogradima iznad Podgorja i prije planiranog roka pobrali grozdove bijelih sorti i prešli na one crne. Kako nam kaže nastavno osoblje Veleučilišta i odgovorni za vinograd i porum gimnazijalci su odradili vrhunski posao i opravdali su svoj dolazak.

Kad su već posao odradili imali su priliku upoznati se i s proizvodnjom vina ali i njegovim čuvanjem i skladištenjem. Onako na “profesorski” način cijeli tijek proizvodnje, skladištenja i čuvanja vina pojasnio im je profesor na Veleučilištu mr.sc. Josip Mesić. Gimnazijalcima su detaljno predstavljene vrste vina koje se čuvaju i skladište u podrumu, a imali su priliku i degustirati vinsku kapljicu u ograničenim ali dovoljnim količinama.

Zanimljivost je ta što je ravnatelj požeške Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić na jednom neformalnom druženju prihvatio prijedlog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića da pošalje učenike na edukaciju u prirodu i da vide kako se neke stvari rade u praksi. Budući da je u tijeku berba u vinogradima spojeno je ugodno s planiranim, a to je terenska nastava koju svakako učenici trebaju odraditi. Sve u svemu bila su vidljiva zadovoljna lica učenika koji su se nakon berbe i male degustacije odmarala čekajući prijevoz prema svojim domovima.

Podsjetimo i to da su i učenici drugih razreda Katoličke gimnazije također bili u berbi ali u vinogradima Stanka Zrinšćaka koji su također kako doznajemo odradili vrhunski posao.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: