Učenici iz Čaglina osvojili dva pehara na Državnom prvenstvu u judu

Autor: D.K.

Državno prvenstvo školskih sportskih društava naše zemlje u judu za ovu godinu održano je  u Vinkovcima, a okupilo je 9 ženskih i 11 muških ekipa osnovnih škola. Požeško-slavonsku županiju su predstavljale muška i ženska ekipa Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina, te su se obje s prvenstva vratile s peharom u ruci nakon osvojenog trećeg mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ekipe su za ovo natjecanje pripremali i vodili trener Robert Garc i mentor Goran Mlakar. U sastavu ženske ekipe bile su: Lena Đukić, Marta Kukić, Matea Kukić, Vanesa Grgurić, Ella Lukas, Emma Fridrih, Ivona Švajda, Lorena Grgurić, Lana Knaus, Sanja Panić i Lorena Švajda. Sve djevojčice su odradile odlične borbe i ostvarile sljedeće plasmane u svojim kategorijama: prvo mjesto su izborile Ella Lukas i Lana Knaus, drugo Vanesa Grgurić, Ivona Švajda, Sanja Panić i Lorena Švajda, treće mjesto Marta Kukić i Emma Fridrih, te peto mjesto Lorena Grgurić i sedmo mjesto Lena Đukić.

Dječaci su ostvarili sljedeći plasman u svojim kategorijama: prvo mjesto Filip Šutić i Goran Miloš, drugo mjesto Bruno Bluha i Vinko Šapina, treće Andrej Bošnjak i Matej Kukić, peto mjesto Noa Bardač i Ivano Bošnjak, te sedmo mjesto Siniša Panić i Robert Radivojević.

Nakon završetka svih borbi uslijedilo je veliko veselje kada je na trećem mjestu  i kod  dječaka  i djevojčica stajalo ime čaglinske škole uz napomenu kako je obje ekipe dijelio samo jedan bod od drugog mjesta. Tako se Čaglin popeo na pobjednički tron zajedno sa školama iz Zagreba, Dubrovnika i Splita.

Pehar i medalje za sve judašice je preuzela Lorena Švajda, a za judaše Goran Miloš. Zahvalili su Školskom sportskom savezu i Hrvatskom judo savezu na odličnoj organizaciji, te što su djeci omogućili dvodnevni boravak. Bio je to nezaboravan doživljaj jer nije mala stvar državnu medalju staviti oko vrata. Sljedeće godine te medalje treba i obraniti, pa pozivaju svu djecu da se priključe treninzima kako bi u istom svjetlu, ili još boljem, predstavili svoju školu. 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek