Učenici dobivaju svoje pomoćnike kako bi kvalitetnije i uspješnije ostvarivali svoja školska postignuća

Autor: DK

POŽEGA –Iz Europskog socijalnog fonda s gotovo 5.84 milijuna kuna financirat će se bespovratno projekt “Petica za dvoje – IV faza” u kojem je predviđeno 35 pomoćnika u nastavi za 36 učenika s poteškoćama u razvoju, u osnovnim školama kojima je osnivač grad Požega, OŠ Julija Kempfa, Dobriše Cesarića i Antuna Kanižlića. Ukupna vrijednost projekta je 6,42 milijuna kuna do kojeg će iznosa sufinancirat grad Požega iz vlastitih proračunskoh sredstava.

Pomoćnike u nastavi u Gradskoj vijećnici primio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Mariom Pilonom i pročelnikom Upravnog odjela za EU integracije doc.dr.sc. Markom Šostarom.

Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanje, a provedba traje četiri godine.
Gradonačelnik Puljašić prigodnim je riječima pozdravio odabrane pomoćnike te im poželio puno uspjeha u radu i to na zadovoljstvo, ponajprije korisnika njihovih usluga.

-Drago mi je vidjeti vas, a neke među vama viđam treću ili četvrtu godinu što znači da projekt ide, a nadam se da je i učenicima drago da imaju kontinuitet te da su se već navikli na svoje asistente. Projekt traje četiri godine i vjerujem kako je to svima nama jako važno kako vama i našim učenicima tako i ravnateljicama škola. Ako bude sve dobro, vidimo se za četiri godine jer to znači da ćete imati zapošljavanje četiri godine, da će naši učenici nastaviti dalje s vama raditi. Projekt ima svoju veliku financijsku vrijednost, no još veća njegova vrijednost je u tome da će naši učenici dobiti svoje pomoćnike kako bi puno kvalitetnije i uspješnije ostvarivali svoja školska postignuća – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić dodajući kako od svih očekuje visoku profesionalnost jer u cijeloj priči najvažniji su učenici.

Od 35 pomoćnika 19 pomoćnika je u OŠ Julija Kempfa, 10 pomoćnika je u OŠ Antuna Kanižlića i 6 pomoćnika radit će u OŠ Dobriše Cesarića.

Više iz kategorije