U uzgoju konja prevladava ljubav i entuzijazam (FOTO)

Autor: D.M.

MIHALJEVCI –  Više od stotinu uprezanja konja u zaprege imali su članovi Konjogojske udruge “Vallis Aurea” iz Požege u aktivnostima u prošloj godini, čulo se u izvještaju o radu koje je podnio tajnik Igor Del Vechio na godišnjoj skupštini. Njenih 29 članova sudjelovalo je u aktivnostima udruge u požeškoj i okolnim županijiama na izložbama i smotrama. Ipak, prioritet je imala društvena priredba 12.revijalana utakmica zaprega “Zlatna griva” i 8. izložna konja održane u Mihaljevcima.

U diskusiju se uključio predsjednik Damir Pavković, istakavši da članovi udruge imaju 79 grla konja, pretežno pasmine Hrvtaskog hladnokrvnjaka, te ponešto Posavca i Lipicanera. U uzgoju prevladava ljubav i entuzijazam.
Skupština je prihvatila izvještaje za prošlu i planove za ovu godinu, te primila pet novih članova.

U radu skupštine uz članove su sudjelovali i gosti. Tom prigodom je Mirko Mjacek, predsjednik Republičke udruge konjogojaca govorio o naporima i pregovorima s Ministarstvom poljoprivrede o poboljšanju uvijeta držanja konja i stvaranja ekonomskih preduvijeta. Tako se traži osiguranje plavog dizela za konjogojce i poticaji za kobile i ždrebad.

Na skupštini su dodjeljna priznanja vatrogascima iz Velike i Trenkova za pomoć u prošlogodišnjim aktivnostima kao i zahvalnice za sedam članica, uglavnom supruga konjogojaca za pomoć u radu.

Recimo da je na skupštini odana počast nedavno preminulom članu udruge Zlatku Dragutinu Ciganoviću. Osim toga, prikazana je domnstracija šlajsanja klada s konjima Zdravka Bićanića iz Emovačkog luga. U zabavnom programu su sudjelovali glazbenici KUD-a Poljadija iz Grabarja i KUD-a Slavonija iz Jakšića.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: