U tisku je monografija ŠK Kutjevo – Kratka povijest gradskog šahovskog kluba Kutjevo (1984.-2019.)

Autor: Požega.EU

Iako je pauza i prinudni odmor za šahiste našeg gradskog kluba ,vrijedni igrači, uprava i entuzijasti koji pokreću klub marljivo rade na podizanju kluba koju stepenicu više što ima u zadnje vrijeme prilično i uspijeva pa je kruna toga uzdizanja stigla kroz tiskanje i objavu klupske monografije pod nazivom Kratka povijest gradskog šahovskog kluba Kutjevo (1984.-2019.). Ova zanimljiva i povijesno vrlo važna knjižica je upravo u tisku pa se u narednom tjednu očekuje i svečana promocija koju ćemo dakako s radošću popratiti. Ovakve zbirke podataka su od velike važnosti za sam klub, ali i za Grad Kutjevo jer su brojni spisi, podaci, fotografije i uspomene uvezani u jedan struk pa ne jednom mjestu možete pronaći sve bitnije povijesne datume i činjenice vezane za naš šahovski klub.

Klub si je tako na još jedan krasan način čestitao obljetnicu osnutka pa je nakon 35 godina borbe figurama na crno-bijelom polju dobio opipljiv poklon, a već prije si je tu obljetnicu čestitao kroz plasman u Treću šahovsku ligu gdje odlično brodi nakon prve premijerne dionice koju su prva ploča Ivan Grgić i ostatak ove sjajne ekipe okrunili drugom pozicijom nakon pola natjecanja u društvu dobrih i kvalitetnih klubova iz većih gradskih sredina. Autor knjige Krunoslav Pavić si je doista dao truda i vremena prikupiti i u jednu lijepu cjelinu složiti tekst i fotografije te kroz smislenu priču prikazati čitav život ovog relativno mladog kluba s velikom perspektivom koji to zorno pokazuje svake nedjelje kroz prvenstvena natjecanja, a s radom kreće i škola šaha što je jako bitan temelj za budućnost.

Nakladnik monografije je Gradski šahovski klub “Kutjevo”, urednik je Ivan Grgić dok je lekturu odradila Vlatka Vasilj. Ilustraciju naslovnice potpisuje Miroslav Grgić, a u tisku Grafike d.o.o. Osijek našlo se 300 primjeraka ove vrijedne knjižice koja će u narednom tjednu ugledati svjetlo dana i naći se u rukama konačnih korisnika. Fotografije su autorski rad Mirka Cenbauera, Miroslava Grgića, Marka Iličića, Kristijana Baričevića, Mate Razumovića , Marina Topića , Ivana Vranića i Marija Ugarkovića. Sam projekt i tisak knjige je realiziran uz potporu Grada Kutjeva i gradonačelnika Josipa Budimira koji kao i sam vrsni sportaš zna prepoznati koliko se truda, rada i znoja mora proliti za 35 godina postojanja jednog ovakvog sportskog kolektiva neovisno o sportskoj grani.

Kakva je poveznica šaha i vina – čuvene kutjevačke graševine, šta je to sjajni kroničar kluba Krunoslav Pavić sačuvao u svojoj arhivi, koja je veza Antuna Gustava Matoša sa šahom i Kutjevom, o povijest Kutjeva, Sportskom društvu Kutjevo, počecima, rastu, razvoju i čitavom životu kroz rezultate, tablice i fotografije, kako je djelovao fantastični i genijalni šahovski um Hrvoja Messinga i brojne druge podatke pronađite i pročitajte u doista hvalevrijednom štivu Krunoslava Pavića. Među koricama pronađite i popis svih dosadašnjih registriranih igrača kluba kao i listu svih predsjednika (5) i tajnika (6). Vrijedni šahovski entuzijasti najavljuju u ne tako dalekoj budućnosti (2032.) za proslavu 800.godina Grada Kutjeva novu akciju i obnovu sjećanja kroz reprint i dopunjeno izdanje monografije o šahovskom klubu koji je drugi kolektiv našeg Grada po svojoj dugovječnosti iza nogometnog kluba koji će uskoro proslaviti 100 godina postojanja.

Izvor: Kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88