Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
SPORTSKA DVORANA „TOMISLAV PIRC“

U subotu 2. međunarodni rapid turnir „Požega, grad šaha“

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | U subotu 2. međunarodni rapid turnir „Požega, grad šaha“ Požega.eu | U subotu 2. međunarodni rapid turnir „Požega, grad šaha“

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U organizaciji Šahovskog kluba Požega, pod pokroviteljstvom Grada Požege, u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održat će se u subotu 8. lipnja 2. međunarodni rapid turnir "Požega, grad šaha". Svečano otvaranje turnira je u 10.15, a prvo kolo počinje u 10.30 sati. Turnirske kategorije su Open, U16, Ž16, U12, Ž12, igra se 8 kola švicarskim sustavom sparivanja, s FIDE varijantom. Tempo igre je 10 minuta po igraču za cijelu partiju, uz dodatak 5 sekundi za svaki odigrani potez (Fischer).


Prema dosad prijavljenoj listi igrača, sudjelovat će šahisti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Očekuje se nastup desetak velemajstora, među kojima su Saša Martinović, Zoran Jovanović, Hrvoje Stević, Davor Rogić, Ognjen Cvitan, Leon Livaić, Mladen Palac, Matej Šebenik (Slovenija), Miša Pap (Srbija), Siniša Dražić (Srbija), Milan Vukić (BiH).


Organizator se pobrinuo za vrijedne nagrade, a nagradni fond sastoji se od više od 20 nagrada. Tako za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji (Open) nagrada iznosi 800 eura, za drugo mjesto 500 eura, treće 400 eura, četvrto 300 eura, peto 200 eura, za šesto mjesto 100 eura itd. Predviđene su tri nagrade za uzraste U16, Ž16, U12, Ž12 (30, 20 i 10 eura). Upisnina za najavljene igrače do 6. lipnja iznosi 10 eura, a 20 eura za one koji se najave 7. lipnja do 24 sata. Prijave sudionika turnira su 8. lipnja između 9 i 10 sati u turnirskoj dvorani. Svečano zatvaranje turnira i podjela nagrada je nakon završenog osmog kola, poslije 15 sati. Ulaz na turnir je besplatan.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.