Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

U Požeško slavonskoj županiji započeo najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup: Ekipe iz Jakšića i Velike plasirale se na županijsku završnicu

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: M.K.
FOTO: M.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | U Požeško slavonskoj županiji započeo najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup:  Ekipe iz Jakšića i Velike plasirale se na županijsku završnicu Požega.eu | U Požeško slavonskoj županiji započeo najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup:  Ekipe iz Jakšića i Velike plasirale se na županijsku završnicu

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: M.K.
FOTO: M.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa započeli su i Požeško-slavonskoj županiji,  a Velika i Jakšić bili su domaćini prvih kvalifikacijskih turnira. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman na županijsko finale, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.


Sportska dvorana OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj ugostila je utakmice u muškoj konkurenciji 2008. godište i mlađe, a najbolja ekipa je 7.a. U istoj kategoriji natjecali su se i mladi nogometaši iz Jakšića, a pobjedu je izborila ekipa Vatreni. Kvalifikacijski turniri za Požeško-slavonsku županiju održat će se još i u Pleternici, Kaptolu, Požegi i Trenkovu.
Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se, potpuno besplatno, prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.


Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.
Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.


Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Plazma Sportske igre mladih posjetit će Poreč s Telemach Danom sporta 27. ožujka, kada će porečka riva postati središte sporta i veselja, a na natjecanjima u graničaru sudjelovat će sve osnovne škole.
Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca - Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo