U Požegu stiglo preko 200 motorista do Vukovara će ih biti preko 500 (foto)

Autor: DK

POŽEGA – Nastavljena je tradicija u povodu obilježavanja 24. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, Osmu godinu zaredom bikeri u karavani voze od Korčule do grada heroja putujući pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Karavana je sinoć stigla u Požegu a jutros kreće preko Slavonskog Broda kreće put prema Vukovaru. Cijelim putem priključivali su se i priključivati će se motoristi iz mjesta i gradova kroz koje prolaze.

U Požegi su svi motoristi, sudionici karavane, zajedno sa domaćinima, moto klubom Independent na Trgu 123. brigade zapalili su svijeće i položili vijenac kod spomen- obilježja poginulim braniteljima.

-Blago je vrijeme ove godine, pratilo nas je i sunce. Ima nas oko 200 motora, a pouzdano znam da je kolona duga dva kilometra. Došli smo na današnji cilj. Nakon odmora krećemo put Vukovara kako bi 18. studenog sudjelovali u Koloni sjećanja. Cilj je jasan – da se ne zaboravi- zajedno u ratu, zajedno u miru – rekao je Đani Radovanović iz MK Korčula ističući kako je mjesec studeni ove godine zaboravio na svoje ime pa nije teško putovati na motoru.

-Nikada nije  bilo teško svih ovih  osam godina,  jer ma koliko nama bilo teško, nikada neće biti kao onima zbog kojih vozimo” ističe Đani dodajući kako očekuje da će u Vukovar ući preko 500 motora.

Osmi put požeški čopor dočekao je karavanu, pružio im gostoprimstvo uz ugodno druženje starih i već dobro znanih prijatelja.

-Uvijek dobar domaćin dobrim ljudima. Ovo su ljudi koji su to zaslužili. Ako oni mogu od Korčule sjesti na motor i doći u Slavoniju bilo bi bezobrazno da ih ne dočekamo ljudski. Oni odaju počast drugima, onima kojih više nema i koji su propatili najviše i zaslužuju poštovanje. Mnogi još “boluju” od predrasuda prema bikerima, ali to su “sitne duše koje se ne broje”. Bikeri su većinom odlični ljudi, većinom hrvatski branitelji koji su dali svoju krv, dijelove svog tijela za svoju državu. Sitne duše se ne broje, čovjek se broji, bitno je biti čovjek – rekao je predsjednik požeškog Independenta Ivan Tolić Iko.

Sudionicima karavane domaćini su pripremili okrepljujuću slavonsku večeru i druženje u prostorima NK Dinamo u Vidovcima. Na put prema Vukovaru kreće i 20-tak Požežana, članova Independenta i onih koji podržavaju na taj način karavanu. Sve ih čeka ih još nekoliko postaja do konačnog cilja.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: