U Požegi stvaramo priču, kreiramo doživljaj….

Autor: D.K.

Odavno više ne putujemo samo radi odmora.

Moderni gost traži dobar razlog za posjet destinaciji, traži posebne sadržaje, jedinstven doživljaj i iskustvo, traži i edukaciju, želi naučiti nešto novo, a sve to povezano specifičnim motivom koji prati i izvrsna usluga. A sve vas to čeka u gradu koji nudi i brda i doline.

Ovdje vjerujemo u domaće proizvode koji rastu u našem vrtu, vjerujemo u vrijednost koju čuvaju naša kulturna bogatstva, vjerujemo u tajne koje čuvaju naša arheološka nalazišta, vjerujemo u povijesnu baštinu ostavljenu nam u naslijeđe, u vrijednost koju nose prirodne ljepote i vjerujemo u izvrsnost i gostoprimstvo naših ljudi.

U Požegu dolaze oni gosti koji cijene baštinu, tradiciju, eno – gastronomiju, prirodne ljepote i kulturu. Gosti ovdje uživaju u prirodnim ljepotama, u šetnjama, planinarenju i bicikliranju Požeškom gorom – gorom koja čuva legendu o protjerivanju Osmanlijske vojske iz ovih područja zbog koje svake godine 12. ožujka slavimo Grgurevo – Dan Grada.

Ovdje se piju vrhunska vina koja dolaze s obronaka 45. paralele. Vrhunska vina uvijek dolaze uz sjajnu gastronomiju i ljubav prema pripremanju bogate i slasne trpeze.

Požeški vinogradarski ćevap, dug više od metra, sačinjen od najfinijih komada svinjetine i junetine nanizane na ražanj ovdje je jelo koje je stvarano desetljećima i čuvano od davnina. Baš kao i mnoga druga jela i recepti prenošeni s koljena na koljeno i usavršavani kako bi danas gosti uživali baš u njima. 

Požega se diči i izvrsnom pivarskom scenom. Dvadesetak ljubitelja piva i proizvođača craft piva ovdje stvaraju domaće pivo i redovito u ljeti i zimi okupljaju brojne pivare iz svih krajeva regije na Ljetnoj i Zimskoj požeškoj krigli. 

Ako ste ljubitelj likera i voćnih rakija ovdje ćete pronaći prije svakog jela upravo carstvo okusa za nazdraviti baš svakoj prilici.  

……..

Kultura po mjeri suvremenog čovjeka

Požega se već tradicionalno povezuje uz naziv zlatna dolina, ali i kao sinonim festivala tamburaške glazbe – Zlatne žice Slavonije koji je kroz protekle godine ojačao pod kapom Aurea fest Požega, festivala koji krajem kolovoza okuplja najbolje domaće izvođače.

Kad smo kod kulture pod nazivom “Slavonska Atena”, koji nosi još od 19. stoljeća ovdje se kriju brojna sakralna i kulturna blaga poput Katedrale sv. Terezije, Dijecezanskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice, Crkve i samostana Svetog Trojstva, Crkve Sv. Lovre koja čuva freske iz prijelaza 13. u 14. stoljeće, mnoga kulturna, pjevačka i umjetnička društva, koja taj naziv i danas potvrđuju.

Požega danas nudi novu, modernu turističku ponudu s fokusom na tri glavne karakteristike – aktivan odmor, gastroenoponudu po ukusu nove generacije i živu i bogatu suvremenu kulturu. 

……….

U Požegu se može ući sa sve četiri strane svijeta i svaki ulazak otkriva drugi dio kulturne baštine, prirodne ljepote bilo gorja i ravnice ili, pak, male privatne smještaje u kojima svaki gost pronalazi baš ono što traži od vrhunske gastronomije, kapljice ili deserta, pa sve do mirisa domaćeg dvorišta koji nudi pregršt domaćih proizvoda.

Kako god gost uđe u grad, svaki put ga vodi do jedinstvenog, baroknoj trga Svetog Trojstva s baroknim boltama, Zavjetnim spomenikom Svetog Trojstva,  Gradskim muzejom i prekrasnom zgradom biskupije. 

………

Požega danas svom gostu nudi nova iskustva i doživljaje, a zajedno sa svojom okolinom destinaciju Zlatna Slavonija koju kad gosti obilaze kušaju nove okuse, istražuju nove lokacije, uče nešto novo, a odlaze s osjećajem nadahnuća i pozdravom “Vidimo se opet!”

Izvor: TZ grada Požege

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek