U Požegi prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom, a u Pakracu rekorder sa alkoholom

Autor: Požega.EU

POŽEGA/PAKRAC – Nikako da se probudi svijest vozača koji bi se trebali pridržavati prometnih propisa kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Sinoćnja prometna nesreća sinoć je na svu sreću prošla sa lakšim tjelesnim ozljedama.

– Sinoć, oko 21.55 sati u Požegi na raskrižju ulica Šokačke i Osječke 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „VW Passat“, požeških registarskih oznaka, kolnikom Šokačke ulice prošao je pokraj vidno postavljenog prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“ te vozilom ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom u njegovo vozilo udario je teretni automobil marke „Ford“, gospićkih registarskih oznaka, kojim se neprilagođenom brzinom Osječkom ulicom u smjeru mjesta Eminovci kretao drugi 34-godišnjak – stoji u priopćenju kojeg smo primili iz Policijske uprave požeško-slavonske u kojem se još navodi da je prometnoj nesreći lakše ozlijeđen vozač „VW Passata“ i da protiv oba vozača slijede prekršajne prijave.

U Pakracu je zatečen vozač osobnog vozila sa većom koncentracijom alkohola u krvi koji je pokušao pobjeći policijskom službenicima koji su ga zaustavljali.

– U subotu, 22. studenoga 2014. godine oko 2.50 sati u Pakracu na Trgu Josipa bana Jelačića policijski službenici su pokušali zaustaviti osobni automobil „Opel Astru“, daruvarskih registarskih oznaka, ali vozač nije postupio po znaku policijskog službenika koji ga je zaustavljao svjetlećom STOP tablicom. Vozač se nastavio kretati, a policijski službenici su ga pokušavali zaustaviti što im je uspjelo u Vukovarskoj ulici. „Opel Astrom“ upravljao je 28-godišnjak kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od čak 2,25 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava – navodi se u priopćenju PU požeško-slavonske.

Ovakvi slučajevi mogu biti samo poziv svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i da ne sjedaju za upravljač vozila ako su pod utjecajem alkohola jer se mogu desiti i teže posljedice i stradavanja i drugih sudionika u prometu.

Više iz kategorije