U Požegi otvoren Savjetodavni centar za sustavnu sinergijsku suradnju strukovnih i zagovaračkih organizacija: “Centar će biti mjesto pristupa sveobuhvatnoj ponudi stručne savjetodavne pomoći”

Autor: DK

Otvorenju Savjetodavnog centra za sustavnu sinergijsku suradnju strukovnih i zagovaračkih organizacija Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar u Požegi bili su nazočni prof.dr.sc. Borislav Miličević, dekan Veleučilišta u Požegi, doc.dr.sc. Mate Car, pomoćnik ministra zdravstva, Branka Svitlica, prodekanica za nastavu na požeškom Veleučilištu, Ivan Bota, savjetnik Ministra rada i mirovinskog sustava, Mladen Novosel ispred Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Andro Matković, predsjednik Hrvatskog društva mladih liječnika, Danko Relić ravnatelj Centra za planiranje zanimanja u Biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te dr.sc. Ivan Vukoja, predsjednik UNZAŠ-a koji je predstavio centar u nazočnosti uzvanika i drugih članovi Udruge.

blank

-Savjetodavni centar osnovan je odlukom Predsjedništva Udruge narodnog zdravlja „Andrije Štampar“ od 7. rujna 2018. godine u okviru Inicijalne programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Savjetodavni centar osmišljen je kao jedinstveno mjesto pristupa sveobuhvatnoj ponudi stručne savjetodavne pomoći u pitanjima promocije zdravlja i prevencije bolesti, usmjeren je na pružanje potpore subjektima u prepoznavanju, pripremi i razvoju programa unapređenja zdravlja stanovništva i donosi nove zdravstvene politike i politike za unaprjeđenje zdravstvenog sustava, razvoj zdravstvenih politika, uvođenje inovacija u zdravstvenu zaštitu i primjenu novih zdravstvenih tehnologija te promicanje integrirane zdravstvene skrbi i javnog zdravlja – rekao je u uvodnom predstavljanju dr.sc. Ivan Vukoja dodajući kako je svrha Savjetodavnog centra informiranje, edukacija i savjetovanje u cilju promicanja, razvoja i unapređenja zdravlja pojedinca i kvalitete života zajednica te jačanja povezanosti i suradnje u djelovanju svih dionika zaštite zdravlja i podizanja razine svijesti o fizičkom, emocionalnom, mentalnom i socijalnom aspektu zdravlja.

Riječi dobrodošlice svim nazočnima uputio je prof.dr.sc. Borislav Miličević, dekan Veleučilišta u Požegi.

blank

-Od srca izražavam vjeru da će ovaj Centar zaživjeti i izražavam radost da ćemo moći sudjelovati u njegovom radu – rekao je prof. Miličević.

Pomoćnik ministra zdravstva obraćajući se nazočnima zapita se jesmo li uopće svjesni koliko je bitno otvorenje Savjetodavnog centra.

blank

-Izuzetno je bitno ovo danas. U svijetu ima puno stručnosti, na području zdravstva. Treba istupiti i nešto više reći onima koji donose određene odluke, možda i građanima. Treba se naći način kako će se one stručne stvari kako će se one stručne stvari, spoznaje i znanje pretvoriti u nešto što će mijenjati svijet. Samo znati nešto ili imati potencijal, to ne znači ništa, treba to ostvariti. Oni koji pronalaze znanje ne znaju to komunicirati. Na tome treba poraditi. Mi smo u procesu izrade nacionalne razine strategije u koju smo stavili dva strateška cilja. Jedan je prevencija. Danas ako prevenciju ne stavimo zasebno i ako to ne odvojimo ona se utopi u hitnost i govorimo da prevencija nije ništa, o kojoj ćemo govoriti sutra, i da to i nije onako nešto. U tom duhu prevencije i stvarne komunikacije i poticaja da se nešto poduzme čestitam na potaknutoj inicijativi uz obećanje da ću pratiti rad centra koji ima svoju budućnost – rekao je do.dr.sc. Mate Car, pomoćnik ministra zdravstva.

blank
blank
blank
blank
blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića