U Požegi i Pleterenici obilježen “Dan narcisa”

Autor: D.K.

POŽEGA / PLETERNICA – Danas je u Požegi obilježen „Dan narcisa“, dan posvećen oboljelima od raka dojke. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, županijska podružnica Lige protiv raka i Klub žena operiranih na dojci-Požega, obilježili su taj dan u Požegi i Pleternici.

Na Dan narcisa dijeljene su edukativne brošure i prodavali su se darovani cvjetovi narcisa. Sva prikupljena sredstva usmjeravaju se za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke, te za pomoć ženama oboljelima od raka dojke. Dosadašnjim akcijama i prikupljenim sredstvima, koja su iz godine u godinu sve veća, učinjeno je puno za podizanje opće razine svijesti o vodećem uzroku smrti od karcinoma kod žena te se pomoglo organizirati prijevoz ženama kako bi obavile preventivnu mamografiju. Svatko je mogao pomoći uspjehu hvale vrijedne akcije dobrovoljnim prilogom ili kupovinom narcisa.

Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki je u Požeško-slavonskoj županiji na visokoj je razini, što pokazuje veliki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Požeško-slavonske županija je i u samom vrhu prema obuhvatu pregledanih žena i može se slobodno reći da je 7 od 10 žena pod redovitom kontrolom.

Danas su štandovi bili postavljeni u pješačkoj zoni i kod Gradskog muzeja u Požegi te u centru Pleternice od 09-11 sati.

Više iz kategorije