U Požegi grade novi objekt za studente. Ukupna vrijednost investicije gotovo pet milijuna kuna.

Autor: D.K.

Razvoj požeškog Veleučilišta je, uistinu, zadivljujući. Osim ostvarenja želje za osnivanjem Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, veseli vijest kako će studenti napokon dobiti adekvatnu sportsku dvoranu na mjestu postojećih vanjskih terena.

Veleučilište u Požegi ima ‘misiju’ pružanja visokoškolskog, ali i cjeloživotnog obrazovanja iz područja biotehničkih i društvenih znanosti koje su fokusirane na znanstveni i stručni rad, osiguranje kvalitete, međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom. Cilj je brža zapošljivost u struci, a njime Požega, ujedno, postaje fakultetski grad o čemu je PLUSportal pisao u nekoliko navrata.

Razvoj požeškog Veleučilišta uistinu je impresivan. Osim ostvarenja želje za formiranjem Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, veseli vijest kako će studenti napokon dobiti adekvatnu sportsku dvoranu na mjestu postojećih vanjskih terena.

Ona je prijeko potrebna s obzirom na to da je nastava Tjelesne i zdravstvene kulture (TZK) jedan od obveznih kolegija na prvoj godini za redovne i izvanredne studente Poljoprivrednog i Društvenog odjela.

Naime, redovni su studenti podijeljeni u šest do sedam grupa (zimski i ljetni semestar), na nastavu redovito dolazi oko 15-20 studenata po grupi u semestru, što bi bilo ukupno oko 100 do 140 redovitih studenata. Situacija s izvanrednim studentima je, pak, nešto drugačija – imaju obvezu odraditi pet sati praktične nastave u zimskom te isto toliko u ljetnom semestru, a sve prema rasporedu i stručnom studiju koji su upisali.

Kako bi studentima bilo omogućeno normalno sudjelovanje na nastavi TZK-a, ali i kako bi mogli trenirati prije odlaska na sportska natjecanja, za to im je potreban zatvoreni prostor. Iz tog razloga Veleučilište u Požegi otvorilo je postupak javne nabave u vrijednosti od pet milijuna kuna za izgradnju montažne sportske dvorane.

Sportski teren, dvije svlačionice (muška i ženska), dva sanitarna čvora te kotlovnica – prostorije su koje će se nalaziti unutar montažnog objekta ukupne površine 571,28 kvadratnih metara. Osim toga, zgrada će biti opremljena instalacijama vode i odvodnje, elektrotehničkim i strojarskim instalacijama.

Jedan je to od mnogih projekata koji su se našli u financijskom planu Veleučilišta u Požegi za razdoblje 2022.-2024. godine, a koji će zasigurno doprinijeti boljitku rada budućeg Fakulteta.

Izvor: PLUSportal/Petra Supan

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88