U Pleternici vozač “rekorder” sa koncentracijom alkohola 3,3 promila

Autor: D.K.

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Proteklog su vikenda policijski službenici imali pune ruke posla i intervencija uzrokovanih krađama, omalovažavanju policijske službenice, neovlaštenog posjedovanja droge, ugrožavanja javnog prometa i problematike u prometu te narušavanju javnog reda i mira.

Što se tiče krađa utvrđeno je da je u razdoblju od 25. ožujka do 12. rujna 2015. godine, u šumskom predjelu nedaleko od mjesta Brestovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao i otuđio 13 stabala hrasta i stablo graba u vlasništvu 62-godišnjakinje i 67-godišnjaka. Došlo je i do krađe motorne pile u razdoblju od 9. do 12. rujna 2015. godine, u Požegi, u Trenkovoj ulici, koja je otuđena iz garaže, a u vlasništvu je 49-godišnjaka.

U subotu je, 12. rujna 2015. godine, u vremenu od 16 do 18 sati, u Požegi, u Ulici Tina Ujevića, u prodavaonici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio dva novčanika s dokumentima i novcem u vlasništvu zaposlenica starosti 27 i 45 godina.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Prilikom procesuiranja prometnog prekršaja, u petak je, 11. rujna 2015. godine, oko 9.50 sati, u Požegi, Trg Svetog Trojstva, 42-godišnjak omalovažavao i vrijeđao policijsku službenicu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Policijski su službenici, također, u petak 11. rujna 2015. godine, oko 21.30 sati, na području općine Velika kod 21-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane dok su istog dana oko 23 sata, također na području općine Velika, policijski službenici kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Što se tiče ugrožavanja javnog prometa i prometne problematike i na tom su području policijski službenici poduzimali određene radnje.

U petak, 11. rujna 2015. godine, oko 23.20 sati, u Trenkovu, u Mirogojskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 61-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,25 promila. U subotu je, 12. rujna 2015. godine, oko 1.20 sati, u Požegi, u Ulici Tina Ujevića, prilikom kontrole prometa zatečen je 43-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,77 promila. U nedjelju, 13. rujna 2015. godine, policijski službenici su, oko 3.30 sati, u Požegi, u Dalmatinskoj ulici, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,81 promila zatekli je 51-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Alfa“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 13. rujna 2015. godine, oko 13.15 sati, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, 49-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet sa parkirališta udario je u parkirani osobni automobil marke „Hyundai“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 23-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 49-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Što se tiče narušavanja javnog reda i mira policija je zabilježila jedno u subotu, 12. rujna 2015. godine, i to oko 14.20 sati, u Požegi, u Mesničkoj ulici, kada je 30-godišnjakinja na terasi ugostiteljskog objekta vikala i galamila zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog. Drugo narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je u nedjelju, 13. rujna 2015. godine, oko 2 sata, u Lipiku, u Ulici Matije Gupca, ispred pekare, kada je 21-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,83 promila verbalno i tjelesno napao 32-godišnjeg djelatnika pekare. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Više iz kategorije