Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
UDRUGA „PUT“ IZ RUŠEVA

U Djedinoj Rijeci obavili cijepljenje s oko 1200 plemki starih voćnih sorata

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: Udruga Put Ruševo

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: Udruga Put Ruševo

Vrijedni članovi Udruge Put iz Ruševa, predvođeni predsjednicom Andrijanom Plavi, obavili su na zemljištu u blizini Područne škole u Djedinoj Rijeci cijepljenje (kalemljenje) na voćnim podlogama koje su prije tri godine posadili u suradnji s tadašnjim Veleučilištem u Požegi, sadašnjim požeškim Fakultetom turizma i ruralnog razvoja. Tada je posađeno oko 1900 podloga starih voćnih sorata, a u ovoj je akciji nacijepljeno (nakalemljeno) oko 1200 plemki.

Prema riječima tajnika Udruge Blaža Arežine, plemke je osigurao poznati skupljač starih voćnih sorata Mirko Veić, rodom iz Ruševa, koji im je uoči radova pokazao tehniku cijepljenja, no nije mogao sudjelovati tijekom radova.

-Ovim putem mu zahvaljujemo na velikoj pomoći. Našu pozornost usmjerili smo na stare sorte, među kojima je stotinjak kajsija, oko 150 trešanja bjelica, 350 šljiva čačanki, 90 oraha, 50 višanja, te 350 krušaka sljedećih sorata: zimska pastorka, rana petrovka, crveni vjetar, viljamovka, žetvenka i ljubeničarka. Zahvaljujem svim članovima koji su u ovoj akciji izdvojili svoje slobodno vrijeme-poručio je tajnik Arežina.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.