U akciji zatečen 26-godišnji Požežanin sa 1,74 promila alkohola

ALKOTEST, brodportal.hrPOŽEGA – Provedena je preventivno represivna akcija koja je bila usmjerena na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ali i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, a koju smo bili najavili na našem portalu.

Tako su tijekom noći sa subote na nedjelju, 11./12. srpnja 2015. godine policijski službenici izvršili nadzor nad 63 vozača vezano na konzumaciju alkohola kojom je prilikom utvrđeno 17 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola, 1,74 promila, utvrđena je u nedjelju oko 4 sata u Požegi, u Županijskoj ulici kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registarskih oznaka.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama vozač vozila koji ima alkohola iznad 1,5 promila kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5 do 15 tisuća kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana. Prema svemu sudeći vozača koji je zatečen s tolikom koncentracijom alkohola skupo će stajati avantura uživanja u alkoholu na što će svakako svoj konačni pravorijek dati nadležni Prekršajni sud.

/Foto: Ilustracija, brodportal.hr/
0 Comment

Send a Comment