Tvrtka Vinota iz Velike priprema izgradnju mosta preko potoka Topličanka koji će biti prilaz budućem kupalištu

Autor: Jelenko Topić

Zbog potreba budućeg vodnog parka, odnosno kupališta sa bazenima, u Velikoj tvrtka Vinota iz Velike, koja je u sastavu Color grupe u vlasništvu požeške obitelji Gorana Šutala, radi na prikupljanju potrebne dokumentacije za izgradnju pristupnog mosta preko tamošnjeg potoka Topličanka. U sklopu tih aktivnosti Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije izdao je početkom siječnja ove godine rješenje o prihvatljivosti izgradnje navedenog objekta za ekološku mrežu što je sastavni dio potrebnih dokumenta prije početka radova.

Tvrtka Vinota, kojoj je vlasnik Nikolina Šutalo,  kao investitor planira izgraditi most dužine 19,5 i širine 7,5 metara koji bi se koristio kao pješački prilaz budućem vodnom parku.

Budući je lokacija unutar zaštićenog područja Parka prirode Papuk dobiveno je prethodno mišljenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike za ovaj zahvat. Sada slijedi nastavak dobivanja ostale dokumentacije za izgradnju i opremanje budućeg kompleksa sa otvorenim i zatvorenim bazenima, te nizom sportsko-rekreacijskih sadržaja.

Više iz kategorije