TURNEJA SPORTSKIH IGARA STIGLA U SLAVONIJU: Radost amaterskog sporta u Požegi 6. svibnja

Autor: D.K.

POŽEGA – Turneja radosti Sportskih igara mladih 3. svibnja stiže u Osijek, 4. svibnja u Vinkovce, 5. svibnja u Slavonski Brod, 6. svibnja u Požegu, dok će se u Vukovaru 3. svibnja održati županijsko finale Coca-Cola Cupa 2017.

Nakon što je u Novskoj zapaljen plamen Sportskih igara mladih, Turneja radosti pohodit će Osječko- baranjsku, Vukovarsko- srijemsku i Požeško-slavonsku županiju čiji će gradovi na te dane postati središnja mjesta amaterskog sporta u Hrvatskoj.

-Kao i svake godine, nezaobilazno dolazimo u Slavoniju. Više od deset tisuća djece iz ovog područja sudjeluje u Igrama. Želja nam je propagirati sport i sportske aktivnosti među djecom, a sve kroz prizmu zabave i druženja. Igre su i prilika da djeci poklonimo četiri dana ljetovanja što mnoga djeca tu nisu u mogućnosti–istakao je Tihomir Gudić,zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih.

Požega je zadnji grad domaćin slavonskog dijela Turneje radosti, a ugostit će ju 6. svibnja na terenima Sportsko rekreacijskog centra s početkom u 11 sati. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović označit će paljenjem plamena Igara početak sportskih aktivnosti u svome gradu.

Coca-Cola Cup, najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj i ove se godine održava pod okriljem Sportskih igara mladih, a već četvrtu godinu zaredom okuplja više od 30.000 igrača koji će odmjeriti snage na nogometnim terenima u više od 65 gradova diljem Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Coca-Cola Cup mladima u Hrvatskoj nudi mjesto gdje mogu uživati u sportu, natjecati se, veseliti se i družiti s vršnjacima – kako sam svojim suigračima i navijačima, tako i s protivničkim momčadima.

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na: prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama. Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji trebaju biti u dobnoj skupini 2008.- 1999. godište.

/Foto: Ilustracija/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek