Požega.eu

Turistička zajednica Zlatni Papuk opravdava postojanje – niz priredbi svakog mjeseca na području njihovog djelovanja

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆ

Pohod na Kapavac održan u siječnju i Maskenbal u Jakšiću prve su ovogodišnje priredbe održane na području djelovanja Turističke zajednice Zlatni Papuk. Kako je poznato ona djeluje na području općina Jakšić, Kaptol, Brestovac i Velika objedinjavajući njihovu turističku ponudu.

-Cilj nam je koordinirati manifestacije, te ih okrupnjavati i davati potporu općinama, udrugama i drugim subjektima koji ih organiziraju, a u konačnici učiniti ih zanimljivima za dolazak turista i izletnika u ovaj kraj – kaže Tomislav Galić, direktor Zlatnog Papuka dodajući da stvaranjem višednevnih priredbi nude sadržaje kako bi gosti duže ostajali na ovom području što podrazumijeva korištenje smještajnih kapaciteta kojih ovdje ima dosta.

Ova nastojanja već potvrđuju neke manifestacije koje se organiziraju dugi niz godina, te su postali brand svojih općina. Turistička zajednica Zlatni Papuk načinila je cjelokupan program priredbi za ovu godinu koji pokazuje opravdanost njenog rada na ovakav način i to za više jedinica lokalne samouprave. To je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica stimulirajući njihove priredbe i dajući potporu za šire aktivnosti.

Tijekom ožujka održane su priredbe Srimušijada, Papučki jaglaci i Festival kulenove seke, a u travnju slijede Kulturni mozaik, Uskrs u Shhhumi, Smotra pučkog pjevanja u Biškupcima i Grill Slavonica u Brestovcu.

Bogati svibanjski program počinje kaptolačkom trodnevnom manifestacijom pod sloganom Tambura za dušu, a sadrži Večer tamburaških orkestara, Međunarodni festival Zlatni glas Zlatne doline i Smotru folklora, da bi se u nastavku mjeseca još organizirali Slanvin, Najduži stol u Hrvata i dječju smotru Čeha Naše jaro. Slijedećeg mjeseca bit će Dani općine Kaptol, Antunovo u Jakšiću i Smotra folklora u Brestovcu.

Srpanj je rezerviran za Moto susret u Eminovcima i Smotru Slovaci Slovacima u Rajsavcu, a tijekom kolovoza se održava Susret Brestovaca iz naše zemlje, Chill&Grill u Biškupcima, te Ideš i piješ u Kaptolu i Vatrogasna zabava u Velikoj. Fišijada i smotra Pjesmom u jesen u Jakšiću su početkom rujna nakon čega slijedi GranFondo biciklistička utrka, a u listopadu Moto-kestenijada u Zakorenju.

Trčanje Papuk Trek&Trail i Pohod na Anđinu baraku Velikoj bit će u studenom, a bogat program je i kroz zadnji ovogodišnji mjesec. To se odnosi na smotru S pjesmom ususret Božiću u Brestovcu, priredbu Sv. Nikola u Jakšiću, Ninina čarobna Shhhuma u Velikoj, te Kaptolske zvonce.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.