Turistička zajednica grada Kutjeva na drugačiji način: “Kutjevo je brand i ima najveći turistički potencijal u našoj županiji i šire”

Autor: D.K.

KUTJEVO – Da Gradska uprava Kutjeva na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom planira poduzeti još ozbiljnije korake u promociji grada kao turističke destinacije potvrđuje i današnja tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen novi način rada Turističke zajednice te njeni planovi u budućnosti. Vidljiva je odlučnost gradonačelnika Budimira da želi napraviti nešto najbolje za svoje mjesto koje zaslužuje biti na vrhu ljestvice kada se gleda na kontinentalni turizam.

-Željeli smo vas pobliže upoznati s radom Turističke zajednice grada Kutjeva, njenim planovima i aktivnostima u predstojećem razdoblju. Posebno bi istakao i manifestaciju adventa koju po prvi puta organiziramo u Kutjevu. Rekao bi nešto i o Turističkoj zajednici koja je bila kao i sam Grad Kutjevo bila u teškim financijskim situacijama s tim da je došla do situacije da je bila i blokirana. Više od 13 godina nije se platio dug od 90 tisuća kuna koji se kasnije popeo na više od 300 tisuća s pripadajućim kamatama i troškovima. To je prevelik iznos koji nismo mogli sanirati u prvim godinama od preuzimanja vlasti u gradu Kutjevu. Vrijeme je teklo, Turistička zajednica je bila blokirana sve dok nismo nakon teških pregovora s Trajbar timom uspjeli doći do dogovora i kompromisa te smo smanjili taj dug za više od 150 tisuća kuna i dogovorili otplatu dugovanja na nekoliko rata s tim da nam je Turistička zajednica nakon sporazuma bila odmah odblokirana. Nakon svih tih zavrzlama počeli smo postavljati Turističku zajednicu na prave temelje. Kao što i vidite zaposlili smo osobu koja će se baviti pitanjima turizma u Kutjevu i promocijom našeg kraja. To smo radili do sada na najbolji način s ekipom iz grada koliko smo mogli uz sve druge poslove. Održali smo u određenom periodu Turističku zajednicu na životu od koje se sad s novom osobom očekuju vidljivi rezultati i novi zamah. Od prije dva tjedna zaposlena je Jasmina Kukić koja će biti voditeljica Turističke zajednice grada Kutjeva i koja će uvjeren sam učiniti sve da razvije sve one potencijale koje Kutjevo ima. Kutjevo je brand i ima najveći potencijal u našoj županiji i šire samo što se na tom planu dugo ništa nije radilo – rekao je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva koji je po funkciji i predsjednik Turističke zajednice grada.

-Izuzetno sam zadovoljna što sam dobila priliku da Kutjevo promoviram u turističku destinaciju. Još veće moje zadovoljstvo je što sam ušla u jedan mladi tim kreativnih ljudi koji su na samom početku zasukali rukave i kreativno krenuli s novim aranžmanima. Cilj nam je da se Kutjevo podigne na još jednu višu razinu. Očekujemo apliciranje i dobivanje određenih sredstava od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma u svrhu što bolje promocije destinacije i stvaranje još boljeg branda grada Kutjeva. Želimo okupljati naše vinare i biti lokomotiva za pokretanje manifestacija i pozitivnih turističkih priča. Pokrenuli smo i naše društvene mreže, imamo svoju Facebook i Instagram stranicu na kojoj smo stalno aktivni na kojima progovaramo o pozitivnim turističkim pričama – naglasila je Jasmina Kukić, nova voditeljica Turističke zajednice grada Kutjeva koje je ujedno i predstavila adventski program za kojeg je rekla da će se iz godine u godinu nadograđivati.

Ove godine će se održati zanimljiva adventska manifestacija pod nazivom “Kutjevačka adventura” koja će se održavati na Trgu graševine od 23. prosinca u vremenu od 15 do 19 sati o kojoj će se u narednim danima nešto više reći i napisati.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek