Tržnica u centru grada: „Truli zidovi, limenke, cerade i daske…ovo više nigdje nema!“ /FOTO/

Autor: D.K.

Ponukani odlaskom mesnice iz prostora Gradske tržnice u Požegi, prošetali smo malo unutarnjim i vanjskim dijelom požeškog „trbuha grada“.

Priče o potrebi izgradnje nove gradske tržnice stare su gotovo 15 godina. Tako se još 2006. godine govorilo o modernoj novoj tržnici, poslovnom centru i podzemnim garažama u Priorljavskoj ulici. Vrijednost projekta dosezala je  desetak milijuna eura. Potpisivali su se i raskidali ugovori, otkupljivane nekretnine, uplaćivani komunalni doprinosi i dakako, prijetilo tužbama.

Od nove tržnice ni dan danas ništa. No, još više „boli“ činjenica da postojeća tržnica za sve to vrijeme propada. Prodavača je malo, kupaca još manje.

Zgrada tržnice kako-tako odolijeva zubu vremena, no vapi za hitnom restauracijom. Vanjski dio tržnice, ako se to uopće može nazvati tržnicom, žale nam se Požežani, ruglo je grada.

– Bodu u oči limenke, cerade, daske i kojekakve konstrukcije i to doslovno 20 koraka od Gradske kuće i glavnog gradskog trga. Ovo više nigdje nema! – kaže nam sugrađanin koji svakodnevno prolazi Sokolovom ulicom i kako kaže, svakodnevno se iznova iščuđava da nitko već desetljećima ništa ne poduzima po tom pitanju.

Ni iznutra stanje nije ništa bolje. Malo su se zidovi ušminkali oslikanim ceradama.

– To su vam truli zidovi, samo čekamo da nam sve skupa, i cerade i frajka, padnu na glavu – kaže nam prodavačica koja je na požeškoj tržnici već gotovo dva desetljeća.

Što se treba dogoditi da se nadležni, kad već oni prije njih nisu, pomaknu s mjesta?

Samo desetak kilometara dalje, u Pleternici, imaju savršen primjer male i funkcionalne tržnice izgrađene EU novcem. Možda bi ovdašnji EU ured mogao nešto naučiti od kolega iz susjednog grada te iznaći rješenje i za požešku tržnicu jer, kako kaže naš sugrađanin, ovo više nigdje nema!

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot