Trodnevna manifestacija u Velikoj uz koncerte i Najduži stol – svi ste pozvani!

Autor: D.K.

Nakon dvogodišnje pandemijske stanke ponovno se u život vraća tradicionalna manifestacija u Velikoj „Čuvajmo običaje zavičaja“ koja će kroz trodnevni program uz tri koncerta ponuditi niz različitih sadržaja, kako za one najmlađe tako i najstarije generacije, o čemu je uvodu tiskovne konferencije govorila  Kristina Rupert.

Na tradicionalnu manifestaciju sve je pozvao i općinski načelnik Velike Robert Hofman koji je pojasnio koje sve manifestacije predstoje kroz tri dana, koncert Vanne, grupe Vigor i tamburaških sastava Slavonske lole i Zlatna dolina te Najduži stol i Međunarodna smotra folklora.

Kroz raznolik program u Veliku se nastoji privući što veći broj posjetitelja, o čemu je nešto više rekao Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Kao i prethodnih godina radimo koncert petkom s poznatim izvođačima s naše scene gdje pokušavamo privući što više posjetitelja, Subota je rezervirana za Najduži stol, ali i po prvi puta ove godine imamo Fićo skup koji iz Požege kreće u 9h te prolazi kroz Kutjevo pa će u Velikoj biti u poslijepodnevnim satima – naglasio je Tomislav Galić pojašnjavajući da se ove godina na manifestaciji Najduži stol, zbog dvogodišnje pauze odlučilo ove godine malo osvježiti s ponudom.

-Kao organizatori odlučili smo istaknuti važnost ekologije pa ćemo na ulazu svakom posjetitelju dati papirnate čaše i tanjure te će imati narukvice pomoću kojih će moći kušati specijalitete izlagača. Također, imamo i pečenog vola, ali i jedan dio za degustaciju vina koji će biti malo izdvojen. Moram istaknuti kako će ove godine cijena za ulaz na Najduži stol biti 30 kuna. Izlagača će i ove godine biti iz gotovo svih krajeva Hrvatske stoga će naši posjetitelji moći kušati razne specijalitete. Točan broj izlagača još uvijek ne znamo, a prijave za izlaganje su još uvijek moguće na stranicama Općine Velika. Ove smo godine malo podigli manifestaciju Najdužeg stola tako što u subotu imamo koncert jednog od najpoznatijih tamburaških sastava-Slavonskih lola” – rekao je Galić

Nešto više o održavanju Jubilarne 30. smotre folklora govorio je Bernard Gruić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ te naglasio kako će ta manifestacija započeti svetom misom u 11.30 u nedjelju gdje će se po nekoliko predstavnika gostujućih kulturno-umjetničkih društava obući u svoje tradicionalne narodne nošnje i prisustvovati na misi. Zatim u 16 sati kreće tradicionalna povorka od Vatrogasnog doma prema bini koja će biti ispod šatora na igralištu – ističe Gruić, dodajući da što se tiče izvođača, da će ih najmanje biti 14.

-Ovim putem pozivam naše mještane, Veličane, da okite svoje prozore s tradicionalnim slavonskim rukotvorinama i ručnicima  kojima se unaprijed zahvaljujem kao iobiteljima koje se pobrinu za naše sudionike te im pripreme jelo i piće za okrjepu u povorci – zaključio je Bernard Gruić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek