Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Trodnevna manifestacija ovog vikenda u Velikoj "Čuvajmo običaje zavičaja“: Očekujemo brojne i uvijek zadovoljne goste na našim događanjima"

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Trodnevna manifestacija ovog vikenda u Velikoj Požega.eu | Trodnevna manifestacija ovog vikenda u Velikoj

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDVeć po tradiciji u općini Velika održava se kulturno-zabavna manifestacija u sklopu trodnevne manifestacije „Čuvajmo običaje zavičaja“. Ove godine uz manje izmjene biti će bogatiji i sadržajniji program tako da će gotovo svi uzrasti koji budu došli u Veliku moći pronaći nešto za sebe.

Ne treba niti sumnjati u udružene snage koje organiziraju manifestaciju koju potpisuju i za svaku pojedinu odgovornost preuzimaju, KUD “Ivan Goran Kovačić”, Turistička zajednica Zlatni Papuk i Općine Velika.

O trodnevno manifestaciji koja započinje već u petak 26.svibnja, a završava 28.svibnja 2023. godine nešto više su rekli organizatori direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić, njegova zamjenica Kristina Rupert, predsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić Bernard Grujić, te načelnik općine Velika Robert Hofman.

U petak 26.svibnja 2023. godine organiziran je koncert Ivane Kovač i Nevera benda u velikom šatoru, koji će biti postavljen na sportskom igralištu OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj.

Narednog dana očekuje se masovnija posjeta brojnih gostiju na Najdužem stolu koji je iz godine u godinu sve prepoznatljiviji, a na kojem će se naći različite delicije, od kontinenta do priimorja i jadrana.

-Najduži stol počinje u 19,00 sati pucnjem iz topa, a nakon toga posjetitelji će moći kušati hranu na preko 500 metara stola, pri čemu ove godine očekujemo više od 150 izlagača iz cijele zemlje i inozemstva - rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk,

Očekuje se dolazak izlagača iz Dalmacije, Istre, cijele Slavonije, Zagreba, Mađarske i BiH. U sklopu te manifestacije Općina Velika će sponzorirati i volovsko pečenje koje će se dijeliti posjetiteljima s ulaznicama koja će koštati za Najduži stol pet eura, uz koju će ulaznicu će posjetitelj dobiti narukvicu te pribor za jelo i posudice.

Međunarodna smotra foklora, „Čuvajmo običaje zavičaja“ koja se ove godine održava 31. put, rezervirana je za nedjelju, 28.svibnja 2023. godine. Prema riječima Bernarda Gruića u goste dolaze folkloraši iz 11 društava koji će se predstaviti uz domaćina. Među njima su KUD „Šijaci“ Biškupci, HKUD „Dubrave“ Aladinići (BIH), RKUD „Rudar“ Raša, HPD „Matija Gubec“ Tavankut (Srbija) HIG „Budimpešta“ (Mađarska), KUD „Sveta Kata“ Zemunik Donji, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, KUD „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin, KUD „Zrinski“ Brodski stupnik, KUD „Smilje“ Slavonski Brod .

U povorci koja ove godine kreće u 16,30 sati od Trga Hrvatskih branitelja do pozornice u šatoru sudjelovat će i Dječji vrtić Velika te Veličke mažoretkinje. Večernji koncert nakon smotre održat će TS Paori.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo