Tridesetak lovaca odstrijelilo osam fazana

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Članovi Lovačke udruge „Seljak“ iz ovog mjesta imali su uspješno otvorenje ovogodišnjeg lova na nisku divljač.

Od oko 50 članova udruge u zajedničkom otvorenom lovištu „Jakšić“ lovne površine 4483 hektara njih tridesetak krenulo je u lov na fazana, patku, zeca i drugu nisku divljač.

–Odstrijeli smo osam fazana i jednu lisicu koja je štetočina u lovištu – kazao nam jer Mario Hak, predsjednik jakšićke LU „Seljak“.

Protekli mjeseci za ovdašnje lovce protekli su inače u intenzivnim radovima na preuređenju njihovog doma i pratećih nedaleko ribnjaka, a slijedi i uređenje okoliša tog objekta.

Podsjetimo, unutrašnjim radovima lovci su uredili lovački dom, izmijenili su dio stolarije i keramičke pločice, te su izgrađeni sanitarni čvorovi i prateći sadržaji. Ove jeseni obnovit će nekoliko čeka i drugih lovno-tehničkih objekata u skladu sa lovno-gospodarskom osnovom, a planiraju još uređenje okoliša objekata kao što su prostori oko doma, zatim izmjena električnih instalacija, te dijela krovišta. Uz to uredit će dvorište doma uključujući i odvodnju oborinskih voda kako bi se objekti zaštitili od plavljenja za vrijeme jačih kiša. Završetak radova očekuje se do kraja godine, a ukupno će uložiti oko 30 tisuća kuna u čemu je potporom sudjelovala Požeško-slavonska županija, a nije izostala ni pomoć donatora.

Lovci „Seljaka“ podnijeli su dokumentaciju za potpunu legalizaciju svih objekata, a najavljuju uključivanje mladih lovaca u svoje redove.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek