Tribina u organizaciji društva Sveti Grgur – “Zavjetni spomenik Presvetom Trojstvu”

Autor: DK

DSC_0011 (Small)POŽEGA – Javna tribina na temu “Zavjetni spomenik Presvetom Trojstvu u Požegi” privukla je mnoge znatiželjnike koje je zainteresirala najava organizatora skupa Društva Sveti Grgur kako će se razgovarati i tema prezentirati od strane više govornika.

Izlaganje su imali Franjo Novak, dipl. knjižničar na temu Požega u doba haranja kuge, prof. Lidija Španiček na temu Povijesno-umjetnička vrijednost spomenika, dr.sc. Žarko Španiček na temu Obnove i konzervacija spomenika te fra Zlatko Papac koji je obradio temu Zablude oko naziva spomenika.

U ime Požeško-slavonske županije na tribini je bio zamjenik župana Ferdinad Troha a u ime Grada Požege zamjenik gradonačelnika mario Pilon.  

Riječi dobrodošlice izrazili u ime Društva Sveti Grgur voditelj Tribine Marijan Pilon i Damir Fraisberger predsjednik društva. Svi nazočni na tribini su pozvani na sudjelovanje sv. Mise na blagdan Presvetog Trojstva, 15.lipnja 2014. godine u 9 sati koja će se služiti na Trgu sv. Trrojstva.

Istaknute su možda još uvijek brojne nepoznanice vezane za kugu koja je harala Požegom i koja je uništila brojne obitelji do zadnjeg člana obitelji. Bila je to ne izlječiva bolest koja je harala sve pred sobom. 

no images were found

Komentiraj: