Tri zlata za Akademska vina požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja

Autor: Jelenko Topić

Proteklog vikenda u Kaptolu održan je 7. Festival slanine i vina Slanvin 2023. Na toj eno-gastro manifestaciji sudjelovalo je je 25 ekipa koje su se natjecale u pečenju slanine. svaki natjecatelj je morao od slanine napraviti najljepšu i najukusniju slaninsku ružu gastro deliciju koja je nadaleko poznata u Slavoniji.

U natjecanju je sudjelovala i ekipa Alumni “FTRR” koja je vrlo brižno i precizno pristupila natjecanju. Uz glavnog majstora Zdravka Matičevića koji je bio zadužen za pečenje slanine u ekipi su bili Blaž Arežina, te predsjednik udruge Bruno Horvat. pored obrade i pripremanja slanine za pečenje članovi udruge promovirali su i prezentirali Akademska vina Zlatne doline koja su  proizvedena u nastavnoj bazi Fakulteta.

Cilj ovakvih aktivnosti je promocija i prezentacija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja zajedno sa njegovim smjerovima koji nude velike mogućnosti mladima te perspektive za budućnost.

U sklopu Festivala slanine i vina dodijeljena su priznanja za vina Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u sklopu ocjenjivanja 16. županijskog Vino-kapa. Tri zlata (Graševina Academia 2021, Chardonnay 2021 i Syrah 2019) i srebro (Sauvignon 2022).

Više iz kategorije