TRI VEČERI PJESME, TAMBURA I OBIČAJA: Kaptol uz festival „Zlatni glas zlatne doline“ veže večer tamburaških orkestara i smotru folklora

Autor: D.K.

Namjeravajući podići razinu priredbi koje se svake godine održavaju u Kaptolu na razini te općine dogovoreno je da se od slijedeće godine uz tamošnji poznati Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“, čije je ime zaštićeno, vežu još dvije priredbe. Riječ je o večeri tamburaških orkestara i smotri folklora „Šokačko se kolo vije“.

-Tako bi 7. svibnja iduće godine u školskoj sportskoj dvorani bila večer tamburaških orkestara, dan kasnije tj. u petak 8. svibnja izvođenje novih festivalskih pjesama uključujući nastup gosta večeri, a zadnjeg dana u subotu 9. svibnja bila bi smotra folklora koju organizira KUD „Ivo Čakalić“ – kaže nam načelnik općine Kaptol Mile Pavičić koji je sa nositeljima organizacije ovih priredbi dogovorio navedene promjene.

Do sada je večer orkestara organizirana u suradnji sa Osnovnom školom Vilima Korajca, a u međuvremenu je registrirana udruga kroz koju će djelovati orkestar, te će ona ubuduće biti nositelj organizacije tog programa koji je rezultat suradnje kaptolačkih tamburaša sa orkestrima iz naše i susjednih  zemalja.

Ovakvim pristupom ostvarit će se uštede jer će se za tri večeri koristiti ista pozornica, kakva je lanjske godine pripremljena za festival, kao i prateća oprema ponajprije razglas i druge tehničke potrepštine. Svi dosadašnji nositelji programskih sadržaja zadržavaju autonomno pravo sastavljanja nastupa sudionika i gostiju, kao i pratećih sadržaja.

Uz sve navedeno očekivanja su da će se na ovoj način preostale dvije priredbe uz „Zlatni glas zlatne doline“ medijski i marketinški izdignuti kako u nas tako i u zemljama okruženja jer je poznato da najavu i snimku  festivala objavljuje tridesetak medija, ponajviše televizija, radio stanica i portala, na navedenom području.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek