Tri prometne nesreće tijekom jučerašnjeg dana: Policija poziva vozače na povećan oprez!

Jučer je, 11. prosinca 2018., oko 10 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Franje Cirakija i Stjepana Radića u Požegi, 81-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 71-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Daewoo“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Protiv 81-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Istoga dana oko 13.45 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Pavla Radića i Zrinske u Požegi 54-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.12 promila osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka, te izgubio nadzor nad vozilom  s kojim je sletio s ceste i udario u stup – nosač prometnih svjetala na tom križanju, a nakon toga je napustio mjesto događaja. Nedugo nakon nesreće on je pronađen i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće. 

Također je jučer, oko 19 sati, na cesti Požega-Pakrac, nedaleko mjesta Glavica 24-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.92 promila teretnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka, te zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar) izgubio nadzor nad vozilom s kojim je sletio s ceste i udario u betonski stup mosta i metalni stup – nosač prometnog znaka. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

0 Comment