Tri požeške postrojbe u Vukovaru – ponos svoga grada ili nešto drugo???

Autor: DK

POŽEGA/VUKOVAR – Nije bilo teško ne primijetiti činjenicu sa veličanstvene povorke u gradu heroju Vukovaru, čijem su se obilježavanju obljetnice tradicionalno pridružili i brojni Požežani, da su u vukovarskoj Koloni sjećanja među brojnim povijesnim i drugim postrojbama iz cijele zemlje bile čak tri takve postave iz Požege. To su Gradska straža Požega, Trenkovi panduri i Požeška građanska straža.

Lijepo je dakako i naravno pohvalno njihovo sudjelovanje u tužnoj Koloni sjećanja, no Požega je po tomu očigledno jedinstvena u našoj državi jer smo pokušali pronaći podatke o sudjelovanju više povijesnih postrojbi iz drugih hrvatskih gradova, ali do takve brojke nismo uspjeli doći.

Nije prilika zbog značenja i veličine događaja na kojemu su požeške postrojbe bile prisutne raspravljati o (ne)opravdanosti njihovog gostovanja, a k tomu u prilog ide i činjenica da su predstavljale svoj grad. Mnogo se pitanja postavlja o podijeljenosti i usitnjenosti navedenih postrojbi jer bi one trebale biti reprezentativne i predstavljati svoj grad. Da ne pričamo o trošenju sredstava gradskog proračuna na te tri zasebne udruge.

Unatoč čestitki i zahvalnosti za njihov nastup u herojskom Vukovaru ipak, postavlja se pitanje jesu li oni ponos našega grada ili neka slika koja nam ne služi na čast.
Možda bi o svemu oni koji su u ovom gradu zaduženi za njegov ugled i predstavljanje u široj zajednici, pa i izvan granica Hrvatske, trebali razmisliti, pa i povući poteze koji će biti od koristi ovim postrojbama i naravno gradu kojim se svi dičimo.

Foto; Fb A.B.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: