Tri lovca Kune iz Pake za jubilej primili visoka odlikovanja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Obilježavajući 25 godina osnutka i djelovanja Lovačke udruge Kuna iz Pake  održana je svečana skupština kojom prigodom se jedan od osnivača Ivan Knežević prisjetio osnivanja i uspješnog rada udruge, a sudionike svečanosti među kojima je bio predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, te čelnici susjednih lovačkih udruga pozdravio je predsjednik Đuka Kopecki.

-Nakon formiranja županijskih lovišta 1997. godine dio članova Fazana iz Ruševa osnovalo su novu udrugu, koja je dobila u zakup lovište Sovski Dol-kazao je u pregledu djelovanja Kune osnivač Ivan Knežević i dodao da u tom brdskom lovištu površine 2650 hektara obitava srna obična, divlja svinja i jelen obični, te više vrsta sitne divljači. Kroz godine obnovili su i izgradili nove lovnotehničke objekte stvarajući uvjete za povećanje matičnog fonda divljači. Mogu se pohvaliti sa niz najviših trofeja za odstrijeljenu divljač.

Uz to izgradili su lovačku kuću pod Dilj gorom uz državnu cestu Ruševo-Đakovo, te prateće objekte, a redovno se uključuju u manifestacije županijskog lovačkog saveza i općine Čaglin.

-Vi ste jedna od najmlađih i najmalobrojnijih udruga, no aktivnostima se možete pohvaliti – istakao je čestitajući jubilej županijski lovački čelnik Bertelović, te uručio srebrnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza za doprinos lovstvu.

Priznanja za 25 godina članstva primili su nazočni osnivači Ivan Knežević, Stanislav Jelić, Drago Marijić i Radoslav Šimić, a Drago Marijić, Marijan Poljak i Darko Bekić primili su odlikovanja trećeg reda Hrvatskog lovačkog saveza. U ovoj prigodi dugogodišnji lovački čelnik Božidar Terzić prisjetio se dodjele lovišta lovcima Kune što su prihvatila susjedna lovačka društva.

Tijekom svečanosti postavljena je galerija fotografija kao mini izložba o povijesti slaljenika.

Nakon službenog dijela nastupio je glazbeni sastav Impedansa sastavljen od svirača požeškog i brodskog kraja.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot