Tri desetljeća rada obilježena objavom povijesti i pohvalom članovima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Na izvještajnoj godišnjoj skupštini Matice umirovljenika grada Pleternice prigodno je predstavljena knjižica o njenoj povijesti kroz 30 godina te je obilježen jubilej, a pohvaljeni su članovi za dugogodišnje članstvo među kojima je četvero sa cijelim stažom postojanja udruge.

Predsjednik Matice umirovljenika Pleternice Stjepan Erjavac podnio je izvješće o radu u prošloj godini ističući sportske aktivnosti s kojima su prvi u županiji(pikado) i treći u ukupnom poretku, zatim rad pjevačkog zbora, nastupe na gradskim događanjima, dva izleta, te niz zabava i druženja uključujući i  doček 2022. godine.

Sva izvješća su prihvaćena, a planom rada za drugo polugodište ove godine, te za 2023. godinu predviđa se povećanje broja članova sa sadašnjih 70, zatim organizacija zabava i izleta, nastupi na sportskim i glazbenim susretima umirovljenika županije, predavanja za članove i sudjelovanje na gradskim manifestacijama. Predloženo je da se na razini županije organizira subvencirani javni prijevoz umirovljenika.

-Zahvalan sam za vaše sudjelovanje na gradskim priredbama, stalni ste dionik brojnih aktivnosti, a nastojati ćemo i nadalje pomagati vaš rad – istakao je pozdravljajući skup zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

Pozdravne riječi uputio je i Nediljko Nenadić, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije pohvalivši rad pleterničkih umirovljenika, a najavio je jesenske aktivnosti-sportske i pjevačke susrete, te Katarinsku zabavu.

Autor Stjepan Erjavac potom je predstavio knjižicu o radu Matice umirovljenika grada Pleternice koja donosi njenu povijest gdje je posebno naglasio rad članova na uređenju i opremanju prostora koje im je dodijelio grad, a potporu su im uz Grad Pleternicu dali sponzori. To izdanje podijeljeno je članovima Matice umirovljenika i gostima skupštine.

Tijekom skupštine sa nekoliko pjesama nastupio je Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Pleternice pod vodstvom Doroteje Valenta, zatim pjevačka skupina KUD Orljava sa bećarcima i slavonskim napjevima, te glazbeni sastav pleterničkih umirovljenika.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88