„Treptaj srca“ Marije Iličić: Pjesme inspirirane uspomenama, davnim sjećanjima i osjećajima majke

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Pjesnikinja Marija Iličić iz Radovanaca nakon tri zbirke stihova i jedne zbirke proze objavila je u vlastitoj nakladi četvrtu zbirku pjesama pod nazivom „Treptaj srca“, a predstavljena je u prostoru Dnevnog boravka starijih osoba u Velikoj, gdje je domaćin bila Udruga zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“, čiji je autorica član.

-Zbirku posvećujem svima koji vole pisanu riječ – kazala je pozdravljajući sudionike promocije autorica Marija Iličić koja je pročitala nekoliko svojih pjesama, a tijekom ovog skupa još su pjesme čitali djevojčice Paula, Tara i Dora, te urednica Jelena Dorić, Marko Iličić i Lorena Jelavić, dok je nekoliko glazbenih brojeva na klavijaturi izveo Konrad Katić. On je ovom prigodom pozdravio nazočne kao predsjednik Matice umirovljenika veličke općine, te Ivan Abibović, kao predstavnik udruge „Matko Peić“, a poznati vinar i pjesnik iz Pleternice Marinko Markota darivao je autoricu prigodnim knjigama i umjetničkom slikom.

-Marijine pjesme prožete su dubokim osjećajima, ne iluzije ili snova, već stvarnosti, a nepresušan izvor inspiracije nalazi se u uspomenama,davnim sjećanjima, ali i osjećajima jedne majke i bake – rekla je ovom prigodom urednica zbirke „Treptaj srca“ Jelena Dorić, inače učenica Katoličke gimnazije u Požegi.

Objavljivanje knjige pomogli su Udruga „Matko Peić“, općine Velika i Kaptol, Udruga „Veličanka“, ugostiteljski objekti „Garfield“, „Čiča Mata“, „Škorpion“ i „Pink Panter“, te molitvena zajednica „Sv. Juraj“, Glazbena skupina „Ledena berba“ i umirovljenička glumačka grupa „Naša mala družina“ iz Velike.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: