“Trenkovi panduri” na inauguraciji izabrane predsjednice

Autor: DK

blankZAGREB / POŽEGA – Na poziv iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Povijesna postrojba „Trenkovi panduri“ pozvani su na da sudjeluju u službenom protokolu inauguracije novo izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

-U subotu smo održali generalnu probu na kojoj su sudjelovali svi sudionici protokola gdje smo bili upoznati sa svim posebnostima i detaljima koji su protokolarno određeni. Prisustvovanje na ceremoniji davanja prisege sve nas je dojmilo i na nas ostavio duboki trag kojeg ćemo pamtiti jer to se ne događa uvijek da možemo biti prisutni na počasnom pozdravu, odlasku sa Markovog trga i u špaliru ispred palače Dverc gdje su svi uzvanici zajedno sa novoizabranom predsjednicom održali zajednički ručak – sa oduševljenjem nam je kratko ispričao predsjednik Povijesne postrojbe Trenkovi panduri Vladimir Potnar.

Ovom prilikom pokraj Trenkovih pandura prošao je veliki broj inozemni izaslanstava, osam predsjednika država, veliki broj predstavnika političkog, kulturnog i vjerskog života kojom prilikom je požeška povijesna postrojba ostala veoma zapažena svojim izgledom zbog izvornosti odora koju je nosila.

Članovima izaslanstva postrojbe upriličeno je i obilazak sabora i drugih poijesnih znamenitosti koji nisu u mogućnosti da se obilaze u svakoj prigodi.

blank

blank

blank blank blank blank blank blank

 (Foto: Vladimir Potnar)

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića